ROOIJ VG 10 Kiritsuke 240 mm Grey wa handle KVT-K24C

€319,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Gyuto Kiritsuke • 240 mm •  gematteerd stainless 33 laags VG10 • Grijs pakka octaaf heft •  voor zowel links- als rechtshandig gebruik

 

Kenmerken van de ROOIJ VG10 series:

Ik heb mijn messenmaker in Seki gevraagd of hij ook een Japans heft model voor ons kon maken en kijk, hier is het resultaat. Een 33 laags VG10 damascus lemmet met een octaaf heft van grijs gekleurd pakka. Een laser uitgesneden lemmet, waarna met de hand uitgeslepen, geeft een licht gewicht mes met perfecte snij eigenschappen. Het grijze octaaf heft geeft het mes een mooie, rauwe uitstraling. 

Het lemmet is op de Kaiten Toshi ( gekoelde slijpsteen ) met de hand uitgeslepen, waardoor  het lemmet heel dun convex is uitgeslepen, iets wat machinaal eigenlijk niet te doen is. Zo'n lange vouw geeft weinig weerstand en in combinatie met een vlijmscherp snijvlak, wordt het snijden zijdezacht.

De matte finish is garaffineerd en gaat door tot aan het snijvlak, de hamon geeft duidelijk aan waar de VG10 kern van deze drieendertig lagen roestvrijstaal begint. Het lemmet is tussen de hiel en krop uitgenomen, waardoor een mooie " Finger rest " is vrijgemaakt voor nog meer controle. Het pakka behoud de juiste temperatuur en wordt niet glad.

 

Elwin de Veld over ROOIJ messen:

 

Een mes van Rangelrooij moet een mes van Rangelrooij zijn. Geen Ryusen, geen MAC, geen Takayuki, maar een eigen identiteit. Nu, het is 2019, slijp ik 25 jaar koksmessen, dag in dag uit. Ik denk dat ik ondertussen wel alle modellen een keer in mijn handen heb gehad. Nee, ik ga niet opnieuw het mes uitvinden, nee, ik ga het niet zelf smeden. Mijn vrienden ( zakenrelatie klinkt vreemd na zoveel jaar ) in Japan kunnen dit zoveel beter. Ik kan wel aangeven hoe ik het mes opgebouwd wil hebben, welke staalsoorten, welke model heften en hoe de geometrie en afwerking moet zijn. En geloof mij maar, dat ik al mijn kennis heb ingezet om ROOIJ messen tot een absoluut succes te maken. 

 

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    You want your knives to be sharpened? Please visit: www.messenslijpen.nl " A Japanese knife will change your life" Verbergen