Voor het slijpen van uw messen, ga naar: www.messenslijpen.nl

MACknife Superior Gyuto SD-65

€108,00
Beschikbaarheid: Op voorraad (3)

Gyuto/ santoku • 180 mm • superior • Verzwaard Chroom molybdeen vanadium en wolfraam • westers handvat pakka • voor zowel links- als rechtshandig gebruik 

Klassieke gyuto van MAC met de kenmerken van een santoku. Karakteristiek gematteerde lijn op het lemmet tegen het plakken. Het lemmet is verzwaard zodat men er ook mee kan hakken en snijden. Ideel voor botten en graten.

 

Kenmerken serie MAC Superior:

Het bekende en gerenommeerde MAC Superior lemmet met een comfortabel klassiek heft van zwart pakka hout geven, deze serie een duidelijke eigen uitstraling. Een zeer comfortabel heft: groot genoeg voor westerse handen en ideaal in zijn gewicht. Ieder heft van MAC messen staat, in vergelijking met het lemmet altijd iets omhoog gericht, wat bijdraagt aan het comfort tijdens het snijden. De ruimte tussen snijplank en knokkels van de hand blijft voldoende om te kunnen "rollen" met het lemmet tijdens het gebruik.

Het karakteristieke snijvlak van MAC zorgt ervoor dat messen vlijmscherp zijn, maar ook lang scherp blijven. MAC messen worden met de  hand geslepen op water gekoelde stenen om scherpte te optimaliseren. Het dunne lemmet glijdt makkelijk door producten en bied weinig weerstand tijdens gebruik. Het staal is vriendelijk in omgang, wat betekent dat het snijvlak in de praktijk eenvoudig zijn scherp te houden is met een aanzetstaal of wetsteen. In de praktijk zal een MAC langer scherp blijven dan messen van hardere staalsoorten.

Veel chefs zijn enorm enthousiast over deze serie: een heel goed presterend mes voor een hele goede prijs met een, niet onbelangrijk, zeer fraai uiterlijk.

 

Elwin de Veld over MAC messen:

Toen ik begon met messen slijpen, samen met mijn grootvader in 1994, gingen we op bezoek bij vele restaurants in Den Haag om messen te slijpen. Later, toen ik de slijperij had overgenomen, moest ik zelf op pad. In 1998 kwam ik bij restaurant Seinpost in de keuken, toen nog met Paul van Waarden als chef, voor een ronde messen slijpen. Gert Jan Cieremans, de laatste Chef van het nu gesloten Seinpost,  werkte daar net 2 jaar als chef de parti. Ook meneer Kuntz werkte daar in de keuken en hij had een MAC. Daar was hij helemaal lyrisch over. Ik mocht het van hem slijpen en op dat moment is mijn liefde voor Japanse messen geboren. Een genot om te slijpen, vlijmscherp en ook extreem lang scherp te houden in vergelijk in met alle messen die ik toen dan toe had geslepen. 

Mijn eerste order bij MAC waren 6 messen van de Original serie. Deze gaf ik door aan bevriende chefs om te kijken wat ze er van vonden. Natuurlijk heb ik die eerste modellen nooit terug gekregen, beste mes wat ze tot dan toe hadden gebruikt. Sindsdien is MAC ook niet meer weg te denken uit de Nederlandse restaurant keukens.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen