Voor het slijpen van uw messen, ga naar: www.messenslijpen.nl

Mcusta ZANMAI messen

Mcusta ZANMAI

Zanmai staat voor luxe, Hocho voor mes: hoogwaardige ingredienten worden gebruikt om de messen samen te stellen: Pakka en Micarta heften, VG10, SG2 en coreless lemmetten. Esthetisch verbetert vaak met mooie mozaik pinnen en mirror polish afwerkingen. Enkele voorbeelden waarom men gekzen heeft voor de naam : ZANMAI.

Ook in het productie proces zien we een andere maner van aanpak dan bij veel conventionele messenmakers.:

Zanmai is een van de weinig fabrikanten die een grote laser cutter gebruikt voor het uitsnijden van de lemmetten. Hierdoor kan er met hoge preciesie gemeten worden, is er weinig rest afval en kan er gemakkelijker een nieuw model ontwikkeld worden. Een van de voorbeelden hoe dit moderne bedrijf werkt. Traditionele methodes met dure stanzen zijn hier uit de tijd.

Het lemmet wordt ook eerst op maat geslepen en uitgedund, waarna het pas wordt gehard. Het polijsten en uitslijpen van de vouw zijn de enige stappen die hier nog op volgen. Zanmai ziet het liefst zo min mogelijk hitte gevoelige bewerkingen na het hardings proces, omdat dit altijd de structuur van het metaal kan aantasten. 

Zanmai staat voor luxe, maar ook voor ontwikkeling en groei. een warm welkom voor deze nieuwe generatie messenmakers.

 

Elwin de Veld over Mcusta Zanmai:

De president van Zanmai, Tomohiro Hasegawa, is eigenlijk nog maar net komen kijken in de wereld van koksmessen. Het bedrijf MCusta bestaat al meer dan dertig jaar, maar hebben zich altijd gericht op zakmessen en scharen. De afgelopen 10 jaar hebben ze zich bewezen op de markt van koksmessen en hoe! Alle kennis en knowhow die het bedrijf al vergaart had werd direkt gebruikt bij de nieuwe productie lijn voor koksmessen: modern en met gebruik van de nieuwste high end materialen. 

Tomohiro san is mijn klasgenoot, althans, dat was als hij in Nederland was geboren of ik in Japan. We noemen elkaar in ieder geval zo, classmates. Het is dus duidelijk dat Zanmai de nieuwe generatie is van messenmakers. Ondertussen werken er zo'n 35 mensen in de fabriek verspreid over de drie afdelingen: zakmessen scharen en keukenmessen.