MISONO 440 Petty 150 mm 833

€120,00
Beschikbaarheid: Op voorraad (3)

Petty • 150 mm • pakka • Molybdenum • westers handvat • rechtshandig geslepen

De 440 serie heeft een klassieke opbouw is en als laatste erbij gekomen, in het uitgebreide assortiment van Misono. Het dunne lemmet is rechtshandig geslepen, waaraan een Westers klassiek heft zit, waarbij het geheel perfekt is afgewerkt. Op het eerste gezicht is het heft identiek aan de Molybdenum serie, maar de kenner ziet een duidelijk verschil: het einde van het heft is iets groter en perfekt voor Westerse handen, hierdoor krijgt men extra gevoel en controle bij het snijden. Ook hier geldt net als alle andere modellen van Misono: De fijne rondingen van het heft geven veel grip en handgevoel, waardoor men niet vermoeid raakt tijdens het snijden. Het pakka wordt niet glad en zal ook snel de temperatuur van uw hand opnemen, wat heel comfortabel is.

 

Kenmerken serie 440:

De Molybdenum serie heeft een chroom molybdenum stalen lemmet. Misono is geheimzinnig over de precieze samenstelling/ legering van het staal. Misono kiest ervoor om het staal uit Zweden te importeren, maar blijft geheimzinnig of dit bij Sandvik of Uddeholm vandaan komt. Feit is wel, dat het mes, compleet in huis wordt gemaakt. Ongeveer 60 mensen werken bij Misono in Seki, waar veelal voor de Japanse en Amerikaanse markt wordt geproduceert.

Het 440 staal heeft, in vergelijking met de Molybdenum serie, een hoger chroom gehalte: 16 chroom molybdenum staal. Het lemmet is dankzij het hogere chroom gehalte nog beter bestand tegen oxidatie.

Om het karakter van het staal van Misono te optimaliseren, zodra het de vorm van een mes krijgt, ondergaat het staal ook hier een 'Sub Zero Treatment'. De 440 serie wordt gehard naar een hardheid van 59 Hrc. Het lemmet is relatief dun, met een medium/licht gewicht. De modellen van Misono zijn rechts handig geslepen en eventueel op aanvraag linkshandig.  Ieder mes wordt in de fabriek handmatig op wetstenen nageslepen voor optimale sherpte.

De combinatie van heft, gewicht, balans, het extreem dunne en scherpe snijvlak geven een enorm comfort tijdens het snijden. 

 

Elwin de Veld over Misono messen:

Voordat de messen bij Misono de fabriek verlaten, worden ze ieder handmatig gecontroleerd om kwaliteit en afwerking te waarborgen. Misono hanteert een aantal belangrijke uitgangspunten voor het produceren van messen. Zo moet het mes goed na kunnen worden geslepen, eenvoudig scherp zijn te houden en het mes moet langer scherp blijven, zoals vereist wordt in dit segment. 

Afgelopen jaren heb ik veel messen geslepen, waarvan vele Misono modellen. De eerste keer dat ik een Misono mes in handen kreeg, had ik al direkt een band. Het fijne handgvoel, goede balans en zeer degelijk. Daarbij de eenvoudige, bijna sobere uitstraling spraken mij direkt aan. In de praktijk komt het beste van de Misono naar boven: lang vlijmscherp en ook eenvoudig scherp te houden. Aanzetten op een wetsteen, of tijdens servies bijhouden op een fijn keramisch staal, geeft het beste resultaat.Misono produceert messen die voldoen aan de allerhoogste eisen van de professional en ervaren hobbyist.

Jaarlijks produceert Misono, grotendeels handmatig, meer dan 150.000 messen. De unieke afwerking van het polijsten van het lemmet en de enorme aandacht voor detail, zorgen ervoor dat Misono onbetwist thuishoort bij het absolute topsegment van messen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    You want your knives to be sharpened? Please visit: www.messenslijpen.nl " A Japanese knife will change your life" Verbergen