MISONO UX10 Gyuto 210 mm 712

€253,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Gyuto • 210 mm  • pakka • UX10 • westers handvat • rechtshandig geslepen 

De UX10 series van Misono heeft een klassieke opbouw. Het dunne lemmet is rechts handig geslepen, waaraan een westers klassiek heft zit. Het hele mes is perfekt afgewerkt. De fijne rondingen van het heft geven veel grip en handgevoel, waardoor men niet vermoeid raakt tijdens het snijden. Het pakka wordt niet glad en zal ook snel de temperatuur van uw hand opnemen, wat heel comfortabel is.

 

Kenmerken serie UX10 handmade:

De absolute top van Misono. Het hoogwaardige Zweedse staal met fijne structuur blinkt in alles uit wat men in deze top catagorie mag verwachten: sublieme scherpte, extreem scherpte behoud en een perfekte balans en handgevoel. Misono is geheimzinnig over de precieze samenstelling/ legering van het staal. Misono kiest ervoor om het staal uit Zweden te importeren, maar blijft geheimzinnig of dit bij Sandvik of Uddeholm vandaan komt. Feit is wel, dat het mes, compleet in huis wordt gemaakt. 

Om het karakter van het staal van Misono te optimaliseren, zodra het de vorm van een mes krijgt, ondergaat het staal een 'Sub Zero Treatment'. Door het staal na het smeden af te koelen tot -70 °C graden, ontstaat een uniforme staal hardheid van het mes. Het lemmet is relatief dun, met een medium/licht gewicht. De modellen van Misono zijn rechts handig geslepen en eventueel op aanvraag linkshandig.  Ieder mes wordt in de fabriek handmatig op wetstenen nageslepen voor optimale sherpte. 

De combinatie van heft, gewicht, balans, het extreem dunne en scherpe snijvlak geven een enorm comfort tijdens het snijden. 

 

Elwin de Veld over Misono messen:

Voordat de messen bij Misono de fabriek verlaten, worden ze ieder handmatig gecontroleerd om kwaliteit en afwerking te waarborgen. Misono hanteert een aantal belangrijke uitgangspunten voor het produceren van messen. Zo moet het mes goed na kunnen worden geslepen, eenvoudig scherp zijn te houden en het mes moet langer scherp blijven, zoals vereist wordt in dit segment. 

Afgelopen jaren heb ik veel messen geslepen, waarvan vele Misono modellen. De eerste keer dat ik een Misono mes in handen kreeg, had ik al direkt een band. Het fijne handgvoel, goede balans en zeer degelijk. Daarbij de eenvoudige, bijna sobere uitstraling spraken mij direkt aan. In de praktijk komt het beste van de Misono naar boven: lang vlijmscherp en ook eenvoudig scherp te houden. Aanzetten op een wetsteen, of tijdens servies bijhouden op een fijn keramisch staal, geeft het beste resultaat.Misono produceert messen die voldoen aan de allerhoogste eisen van de professional en ervaren hobbyist.

Jaarlijks produceert Misono, grotendeels handmatig, meer dan 150.000 messen. De unieke afwerking van het polijsten van het lemmet en de enorme aandacht voor detail, zorgen ervoor dat Misono onbetwist thuishoort bij het absolute topsegment van messen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    You want your knives to be sharpened? Please visit: www.messenslijpen.nl " A Japanese knife will change your life" Verbergen