NENOHI Double edged Japanese wide petty 180 mm octagonal ebony handle

€430,00
Beschikbaarheid: Op voorraad (2)

Petty wide blade • 180 mm • Hoog carbon special steel • Japans octaaf heft van ebbehout • voor zowel links- als rechtshandig gebruik 

 

Kenmerken serie Nenohi Japanese Handle:

De Japanse NENOHI modellen worden volledig met de hand gemaakt in Kanagawa door een select groepje vakmensen.
 
De lemmetten worden gekoeld geslepen op een langzame snelheid, waarbij enorm gelet wordt op het niet verhit raken van het staal, waardoor hardheid niet wordt beinvloedt. 
 
Het lemmet is geheel convex geslepen, ook wel " hamaguri grind " genoemd en afgewerkt met een micro bevel, die met de hand wordt geslepen op een  # 12000 wetsteen.
Het gevolg: een snede die alleen maar omschreven kan worden als: " Zijdezacht".
 
Elwin de Veld over NENOX:
 
Het merk NENOX is opgericht in 1993 in Japan, eigenlijk omdat er een grote vraag was naar roestvrije messen in westerse stijl. In die tijd gebruikten veel chefs uit Tokyo de robuuste roestvrije messen van europese makelaardij, maar klaagden veelal over het enorme verschil in scherpte en scherpte behoud in vergelijking met het Japanse carbon staal.
 
Na veel jaren van ontwerpen, testen van vorm en testen van staal legeringen, brengt NENOHI haar eerste westerse stijl messen op de markt onder de naam NENOX.
 
Nenox houdt vast aan de filosofie van het continue verbeteren van kwaliteit, innovatie, aandacht voor detail en het gebruik van top kwaliteit materialen. NENOHI behoort tot de absolute top van professionele messen en wordt hoog gewaardeerd onder de elite van chefs uit Tokyo en ondertussen ook de Verenigde Staten.
 
Rangelrooij is trots de eerste officiele agent te zijn voor Nederland en Europa.
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    You want your knives to be sharpened? Please visit: www.messenslijpen.nl " A Japanese knife will change your life" Verbergen