Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

4x Ryusen Steakmes Nature Cocobolo SK-408

€699,00
Incl. btw

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Niet op voorraad
Aan verlanglijst toevoegen Aan verlanglijst toevoegen

Steak knife • 114 mm • Cocobolo handle • 70 layers Coreless VG10/VG2 • Japans met mozaikpin • voor zowel links- als rechtshandig gebruik 

"Samurai edge project" is gestart in 2011, met als doel een ultiem steakmes met unieke eigenschappen. Dit nieuwe steak mes met een eenzijdig geslepen lemmet is direkt afgeleid van de zwaarden uit de vroege Edo dynastie in Japan: een vlijmsherp snijvlak op een uiterst hard lemmet.

Natuurlijk houten heft

Verschillende houtsoorten worden met een speciaal proces bewerkt, waardoor ze goed bestand zijn voor dagelijks gebruik: "Cocobolo", een botanische houtsoort, "Curly Maple" esdoorn en "Ebony" zwart ebbenhout.

Coreless lemmet

Het vervaardigen van het druppel patroon op dit lemmet vereist een hoge mate van bekwaamheid van de messenmaker, 70 lagen damaststaal VG10 en VG2 lopen door tot op het snijvlak van het lemmet. Dit garandeert uiterste scherpte en snijgemak. Deze coreless smeed techniek is een kenmerk van de hoge mate van kennis en meesterschap bij Ryusen.

 

Deze techniek van smeden is decennia lang doorgeven aan generatie op generatie van de ambachtslieden bij Ryusen.

De combinatie van heft, gewicht, balans, het extreem dunne- en scherpe snijvlak geven een enorm comfort tijdens het snijden.

Elwin de Veld over de messen van Ryusen:

Toen ik begon met het slijpen van messen, kreeg ik soms wel eens een speciaal model in handen. Een mes van Ryusen was daar een van. Om exact de kwaliteit van staal te meten, is er geen betere graadmeter als het daadwerkelijk handmatig slijpen van een mes: Ryusen behoort tot de absolute top in de wereld van koksmessen.

Tot enige tijd geleden maakte Ryusen verschillende modellen voor het gilde in Echizen, maar sinds korte tijd richten ze zich volledig op hun eigen bedrijf. Ryusen heeft veel tijd aan onderzoek besteed op het gebied van fabriceren (smeden, harden, slijpen en afwerken), maar ook feedback gekregen van de professionele eindgebruiker. Hun toewijding, doorzetting vermogen en het alleen genoegen nemen met het aller beste, zorgen ervoor dat ieder mes perfect is afgewerkt en voldoet aan de hoogste eisen van een compleet handgemaakt koksmes. Het complete proces van het smeden tot het ontwerp van het doosje wordt in huis gedaan. Ik ben zeer trots importeur te zijn van Ryusen.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen