RYUSEN Steakmes SK04 Yosegi

€350,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Steak knife • 114 mm • Yosegi • 70 layers Coreless VG10/VG2 • Japans met mozaikpin • voor zowel links- als rechtshandig gebruik 

Yosegi betekent letterlijk 'combinatie van stukken hout' en wordt gekenmerkt door geometrische figuren aan de buitenkant van houten ambachtelijke producten, zoals het heft van het steakmes van Ryusen. De patronen zijn niet geschilderd, maar samengevoegd door verschillende kleuren hout aan elkaar te lijmen. Een flinterdun laagje wordt eraf geschaafd en als een fineer op het heft verlijmd.

"Samurai edge project" is gestart in 2011, met als doel een ultiem steakmes met unieke eigenschappen. Dit nieuwe steak mes met een eenzijdig geslepen lemmet is direkt afgeleid van de zwaarden uit de vroege Edo dynastie in Japan: een vlijmscherp snijvlak op een uiterst hard lemmet.

Coreless lemmet

Het vervaardigen van het druppel patroon op dit lemmet vereist een hoge mate van bekwaamheid van de messenmaker, 70 lagen damaststaal VG10 en VG2 lopen door tot op het snijvlak van het lemmet. Dit garandeert uiterste scherpte en snijgemak. Deze coreless smeed techniek is een kenmerk van de hoge mate van kennis en meesterschap bij Ryusen.

Optie: Precious finish

Door het lemmet extra te polijsten, krijgen de damastlagen meer diepte en uitstraling. Het coreless snijvlak krijgt hierdoor een extra "bite" en zal onvergelijkbaar scherp zijn en zijn scherpte behouden.

Deze techniek van smeden is decennia lang doorgeven aan generatie op generatie van de ambachtslieden bij Ryusen.

Elwin de Veld over de messen van Ryusen:

Toen ik begon met het slijpen van messen, kreeg ik wel eens een speciaal model in handen. Een mes van Ryusen was daar een van. Om exact de kwaliteit van staal te meten, is er geen betere graadmeter dan het daadwerkelijk handmatig slijpen van een mes: Ryusen behoort tot de absolute top in de wereld van koksmessen.

Tot enige tijd geleden maakte Ryusen verschillende modellen voor het gilde in Echizen, maar sinds kort richten ze zich volledig op hun eigen bedrijf. Ryusen heeft veel tijd aan onderzoek besteed op het gebied van fabriceren (smeden, harden, slijpen en afwerken), maar ook feedback gekregen van de professionele eindgebruiker. Hun toewijding, doorzettingsvermogen en het alleen genoegen nemen met het allerbeste, zorgen ervoor dat ieder mes perfect is afgewerkt en voldoet aan de hoogste eisen van een compleet handgemaakt koksmes. Het complete proces van het smeden tot het ontwerp van het doosje wordt door Ryusen in eigen beheer uitgevoerd. Ik ben zeer trots importeur te zijn van Ryusen

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    Welkom op Hamono.nl - De webshop van slijperij J.M. van Rangelrooij Verbergen