Wij zijn gesloten van maandag 11 juli t/m vrijdag 22 juli
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • KANECHIKA GIN3 Hontanren Gyuto 210 mm SK-G3H-GY210
  • KANECHIKA GIN3 Hontanren Gyuto 210 mm SK-G3H-GY210

KANECHIKA GIN3 Hontanren Gyuto 210 mm SK-G3H-GY210

€269,00
Incl. btw

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Op voorraad

Gyuto • 210 mm • GIN3 • D heft • Magnolia • voor zowel links als rechtshandig gebruik

Kenmerken van Kanechika GIN3 serie

Deze serie wordt geproduceerd in de stad Sakai, Osaka. Een volledig handgemaakt mes met een kern van GIN3 semi roestvrij staal. Het kenmerkende van de serie is, is dat het is gemaakt volgens een traditionele smeedmethode genaamd "Hontanren", die veel tijd en moeite kost en de vaardigheid van de messenmaker vereist om de vorm van een mes te creëren door te starten met een klein stuk staal. Zodra de messen zijn gesmeed, worden ze één voor één zorgvuldig geslepen door dhr. Keiichi Fujii, derde in zijn generatie. Afgewerkt met een klassiek Japans D heft van natuurlijk magnoliahout met waterbuffelhoornen krop ( ferrule), dat lichter en gemakkelijker te hanteren is, dan een Westers heft. 

GINSAN /Gingami No.3 ("Silver Paper No.3”) / Gin#3 ("Silver#3") / Ginsan-kō ("Silver 3 Steel")

Gingami No. 3, ofwel ginsan steel (gemaakt door Hitachi Metals Ltd.) is een stainless steel met een zeer fijne structuur, die uitermate geschikt is voor het behoud van scherpte en ook heel scherp te slijpen is. De eigenschappen van ginsan zijn vergelijkbaar met sommige Japanse klassieke carbon white of yellow steels. Ginsan is populair bij zowel professionals als thuis koks en over het algemeen is het makkelijker scherp te houden dan VG10.

Elwin de Veld over Sakai Kanechika

Sakai, even ten zuiden van Osaka, staat bekend om zijn vele subcontractors. Dit wil zeggen dat grote messenmakers, vaak half fabricaten laten maken door andere gespecialiseerde bedrijven. Fujii san, eigenlijk gespecialiseerd in het slijpen van lemmets, heeft nu ook een eigen lijn onder de naam Kanechika. Gedeeltelijk gemaakt in Sakai en Gifu, alle messen worden afgewerkt in zijn werkplaats in Osaka.

Fuji san is derde generatie messenslijper en heeft al meer dan 50 jaar ervaring in de "messen industrie". Samen met drie jonge ambachtslieden, wordt met veel liefde en passie aan de messen gewerkt.

"Het heeft niet altijd meegezeten met de tijd, maar ik haal kracht uit mensen die blij zijn met mijn messen. Mijn droom is om de kwaliteit en het bewustzijn van de scherpte van het Japanse mes over te brengen.", aldus Fujii san.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen