Je winkelwagen is momenteel leeg
Gyuto • 210 mm • White #1 Carbon Steel • Japans heft • Magnolia • voor zowel links- als rechtshandig gebruik
De Kokaiji serie is unieke serie en wordt in Sakai volledig handgemaakt door de messenmakers Kokajikai. Het mes bestaat uit 3 lagen, met een kern van White Carbon Steel. Het carbon staal zorgt ervoor dat het mes niet geheel roestvrij is, maar wel heel vriendelijk is in onderhouden van scherpte. Na gebruik droog maken en droog opbergen.
Bij aanschaf heb je niet alleen een mooi mes, maar ook nog is een bijpassende saya!
Toen in 2014 Hiro bij mij op de zaak kwam, was dit de eerste Japanse messen vertegenwoordiger die ik mocht ontvangen. Ik had een klein select gezelschap uitgenodigd en de eerste messen demo was geboren. Sindsdien nodig ik vaker messenmakers uit en probeer ik de brug te vormen tussen de maker en eindgebruiker. Ieder merk heeft een verhaal, een visie en werkwijze die men niet direct terug ziet in het uiterlijk van een mes, maar leuk is om te delen. Ik blijf erbij, een mes moet je voelen, daar moet je één mee worden, of eigenlijk zoals de Japanners zeggen: je ziel moet je terugvinden in je mes. Ik had dit al vaker gehoord in Japan en Hiro vertelde mij over de Hocho Zuka: een kleine tempel in Japan waar een chef naar toe kan gaan en kan vragen om goede toekomst. Tevens uit hij zijn dank voor de messen die hij heeft gebruikt. De chef belooft dat hij meer zal studeren en er alles aan doet zijn kookkunsten no beter te maken in de toekomst. Met dit in je achterhoofd en wetende dat Kikuichi meer dan 700 jaar bestaat, kijk je toch anders naar een mes van Kikuichi. Eerbied, respect en toewijding.