MAC Ultimate Gyuto 235 mm SBK-95

€311,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Gyuto • 235 mm • Ultimate handmade • molybdeen vanadium en wolfraam • westers handvat pakka • voor zowel links- als rechtshandig gebruik 

Klassieke gyuto van MAC, ideaal in gewicht, heft en dun lemmet. De Ultimate series van MAC wordt compleet handgemaakt en ligt in de hand als een klassiek Frans koksmes. Een groot heft met een ideaal gewicht en een perfecte balans: alles waar MAC voor staat komt samen in dit mes. Daarbij natuurlijk het al om gerenommeerde Tungsten staal wat niet alleen heel scherp te maken is, maar ook enorm goed scherp te houden is in de praktijk. Ultieme mes van MAC.

 

Elwin de Veld over MAC messen:

Toen ik begon met messen slijpen, samen met mijn grootvader in 1994, gingen we op bezoek bij vele restaurants in Den Haag om messen te slijpen. Later, toen ik de slijperij had overgenomen, moest ik zelf op pad. In 1998 kwam ik bij restaurant Seinpost in de keuken, toen nog met Paul van Waarden als chef, voor een ronde messen slijpen. Gert Jan Cieremans, de laatste Chef van het nu gesloten Seinpost,  werkte daar net 2 jaar als chef de parti. Ook meneer Kuntz werkte daar in de keuken en hij had een MAC. Daar was hij helemaal lyrisch over. Ik mocht het van hem slijpen en op dat moment is mijn liefde voor Japanse messen geboren. Een genot om te slijpen, vlijmscherp en ook extreem lang scherp te houden in vergelijk in met alle messen die ik toen dan toe had geslepen. 

Mijn eerste order bij MAC waren 6 messen van de Original serie. Deze gaf ik door aan bevriende chefs om te kijken wat ze er van vonden. Natuurlijk heb ik die eerste modellen nooit terug gekregen, beste mes wat ze tot dan toe hadden gebruikt. Sindsdien is MAC ook niet meer weg te denken uit de Nederlandse restaurant keukens.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    Welkom op Hamono.nl - De webshop van slijperij J.M. van Rangelrooij Verbergen