Je winkelwagen is momenteel leeg
Gyuto Kiritsuke • 240 mm • SG2 • Japans heft van eikenhout met een krop/filler van rozenhout • voor zowel links- als rechtshandig gebruik
SG2-staal, ook bekend als Super Gold 2 of R2-staal, is een hoogwaardig gepoederd staal dat bekendstaat om zijn uitzonderlijke eigenschappen bij het maken van messen. SG2-staal is ontwikkeld door Takefu Special Steel Co. Ltd. in Japan en bestaat uit een combinatie van een hoog koolstofgehalte en toegevoegde elementen zoals chroom, molybdeen en vanadium.
De samenstelling van dit staal resulteert in een uitstekende scherptebehoud, hoge hardheid en goede corrosiebestendigheid, waardoor het zeer geliefd is door professionele chefs en enthousiaste thuis hobbyisten. De fijne structuur van SG2-staal zorgt voor nauwkeurig slijpen en hoge afwerking in scherpte, met als grote voordeel hun scherpte langdurig kunnen behouden, zelfs bij intensief gebruik.
Naohito Myojin is opgegroeid in de smederij van zijn vader. Hij begon zijn opleiding op 18-jarige leeftijd en volgde eerst 3 jaar lang een opleiding tot smid voordat hij overstapte naar slijper. Myojin-san wordt algemeen beschouwd als een van de meest getalenteerde en unieke meesterslijpers van Japan. Hij volgde 10 jaar lang een opleiding onder Morihiro-san in het gerenommeerde atelier Konosuke Sakai voordat hij zijn eigen atelier oprichtte in de prefectuur Kōchi op het eiland Shikoku in het zuiden van Japan.
Myojin-san zjn werk kun je herkennen aan de verfijnde afwerking, details als de rug en de hiel zijn perfect afgewerkt en hij streeft ernaar om niet alleen traditionele technieken onder de knie te krijgen, maar ook om bij elke gelegenheid te innoveren. Keukenmessen die door deze meester zijn geslepen, hebben vaak fijne, maar toch stevige vouw, die met ongelooflijke precisie is afgewerkt. Myojin brengt ook hetzelfde niveau van focus, precisie en aandacht voor detail in de afwerking van het slijpen.