NENOHI NENOX SW custom blue sujihiki 230 mm

€785,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Sujihiki • 230 mm • Hoog carbon special steel • gekleurd " jigged bone" • voor rechtshandig gebruik 
 
 
Kenmerken NENOX custom bone handle knives:
 
Ook al lijken de NENOX custom bone handles in veel opzichten op de G-Type, eindigt de vergelijking hier. De G-type is een fabrieks mes, grotendeels machinaal gemaakt. De custom modellen daarentegen worden volledig met de hand gemaakt in Kanagawa door een select groepje vakmensen.
 
De lemmetten worden gekoeld geslepen op een langzame snelheid, waarbij enorm gelet wordt op het niet verhit raken van het staal, waardoor hardheid niet wordt beinvloedt. Onder druk wordt het been gekleurd en hierna het gefixeerd tussen krop en het stalen balanspunt aan het einde van het heft. De krop wordt net als het heft, bevestigt met stalen pinnen. Het wordt niet gelast, zodat het ook hier niet de hardheid beinvloedt.
Het lemmet is geheel convex geslepen, ook wel " hamaguri grind " genoemd en afgewerkt met een micro bevel, die met de hand wordt geslepen op een  # 12000 wetsteen.
Het gevolg: een snede die alleen maar omschreven kan worden als: " Zijdezacht".
 
Elwin de Veld over NENOX:
 
Het merk NENOX is opgericht in 1993 in Japan, eigenlijk omdat er een grote vraag was naar roestvrije messen in westerse stijl. In die tijd gebruikten veel chefs uit Tokyo de robuuste roestvrije messen van europese makelaardij, maar klaagden veelal over het enorme verschil in scherpte en scherpte behoud in vergelijking met het Japanse carbon staal.
 
Na veel jaren van ontwerpen, testen van vorm en testen van staal legeringen, brengt NENOHI haar eerste westerse stijl messen op de markt onder de naam NENOX.
 
Nenox houdt vast aan de filosofie van het continue verbeteren van kwaliteit, innovatie, aandacht voor detail en het gebruik van top kwaliteit materialen. NENOHI behoort tot de absolute top van professionele messen en wordt hoog gewaardeerd onder de elite van chefs uit Tokyo en ondertussen ook de Verenigde Staten.
 
Rangelrooij is trots de eerste officiele agent te zijn voor Nederland en Europa.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    Welkom op Hamono.nl - De webshop van slijperij J.M. van Rangelrooij Verbergen