Ohta FK5 Zakmes Small Brazillian Walnoot

Beschikbaarheid: Op voorraad

Zakmes • 55mm • D2 • klassiek heft van walnoot • voor zowel links- als rechtshandig gebruik • met leren hoesje • higonokami

De FK serie van Ohta is een perfekt voorbeeld van Japans ambacht en vakmanschap. Zowel het lemmet als de angel zijn gesmeed van D2 staal. Het snijvlak is kort en stevig en vlijmscherp uitgeslepen. Het heft is gemaakt van "walnoot" en het gematteerde lemmet is tweezijdig geslepen. Het mes wordt geleverd met leren hoesje.

Dit mes is ideaal om bij je te dragen in een grote keuken. Voor chefs is het altijd handig om een mesje bij de hand te hebben: iets open maken in een koeling, dozen openen of te gebruiken als mes voor in de kruidentuin.

Het mesje is licht van gewicht en het semi roestvrij staal garandeert scherpte voor een lange periode.

 

Elwin de Veld over OHTA:
Hiroaki Ohta is een gepassioneerd ambachtsman wiens werkplaats is gevestigd in Tokyo. Hiroaki san heeft het vak zichzelf aangeleerd en maakt sinds 1998 messen. 

De ontwerpen doen veel denken aan de bekende traditionele mesvorm van Higonokami-messen.

Een Higonokami is een Japans zakmes model dat al sinds 1896 geproduceerd wordt en voortkomt uit de nalatenschap van Samurai. Toen de Samurai van hun functie ontheven werden begonnen de zwaardsmeden onder andere Higonokami messen te maken. De vorm van het lemmet doet denken aan het model van de Samurai zijn katana.

Higonokami "Higo no Kami", betekent "heer van Higo" in het Japans. Een ere titel voor Samurai uit de Higo regio in Japan en ook de plek waar de messen van origine vandaan komen.

Naast de Higonokami modellen maakt Ohta ook modellen met gefixeerde bladen. Door gebruik te maken van mooie, bijzondere en unieke houtsoorten heeft ieder mes een eigen identiteit.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    Welkom op Hamono.nl - De webshop van slijperij J.M. van Rangelrooij Verbergen