Je winkelwagen is momenteel leeg
Petty • 130 mm • GIN3 • Japans heft • Walnoot • voor links en rechtshandig gebruik
Deze serie, vervaardigd in Miki City, Hyogo Prefectuur, gebruikt het semi roesvrijstaal GIN3-staal als kern. De messen in de Okeya GIN3 Tsuchime-serie zijn stuk voor stuk zorgvuldig met de hand afgewerkt door een jonge messenmaker, Akihito Fujiwara. De kern (Hagane) wordt vervolgens bedekt met een laag zachter staal om te beschermen en iets meer stevigheid toe te voegen. Deze buitenste laag (Jigane) krijgt een unieke gehamerde afwerking (Tsuchime). Dit is esthetisch fraai om te zien, maar tijdens het snijden zal je product misschien ook eerder lossen. Het Japanse heft is gemaakt van walnoot met een pakka krop. De heften zijn ook iets dikker, dan normale heften en dus voor mensen met grote handen ook goed vast te houden.
Gingami No. 3, ofwel ginsan steel (gemaakt door Hitachi Metals Ltd.) is een stainless steel met een zeer fijne structuur, die uitermate geschikt is voor het behoud van scherpte en ook heel scherp te slijpen is. De eigenschappen van ginsan zijn vergelijkbaar met sommige Japanse klassieke carbon white of yellow steels. Ginsan is populair bij zowel professionals als thuis koks en over het algemeen is het makkelijker scherp te houden dan VG10.
De messenmaker Okeya maakt zijn messen in de stad Miki. Okeya-sans grootvader begon met het produceren van wat in het Japans "kogatana" wordt genoemd. Kogatana's zijn kleine, handige messen voor multifunctioneel gebruik. (Leuk feitje: de originele Higonokami messen komen ook uit Miki)
Tegenwoordig houden ze zich niet alleen maar bezig met de Kogatana's, maar produceert Okeya-san ook koksmessen. Hij is halverwege de veertig en zijn zoon is net bij het bedrijf gekomen. Hun doel is om steeds meer uit te breiden en daarom zijn ze van plan om meer keukenmessen toe te voegen, zoals gyuto's, santoku's en nakiri's.