Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • ROOIJ SG2 Gyuto Kiritsuke 240 mm KG2-K24VB
  • ROOIJ SG2 Gyuto Kiritsuke 240 mm KG2-K24VB

ROOIJ SG2 Gyuto Kiritsuke 240 mm KG2-K24VB

€289,00
Incl. btw

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Op voorraad

Gyuto Kiritsuke • 240 mm • gematteerd stainless san mai • SG2 • Micarta Blauw met witte filler • WA Handle • voor zowel links- als rechtshandig gebruik

Kenmerken van de Rooij SG2 serie

Compleet met de hand gemaakt, uitgeslepen en afgewerkt door mr. Tsukahara. Een kern van het harde SG2 stainless steel, tussen twee licht gematteerde buitenlagen van roestvrijstaal.  

Het lemmet is op de Kaiten Toshi (gekoelde slijpsteen) met de hand uitgeslepen, waardoor het lemmet heel dun convex is uitgeslepen, iets wat machinaal eigenlijk niet te doen is. Zo'n lange vouw geeft weinig weerstand en in combinatie met een vlijmscherp snijvlak, wordt het snijden zijdezacht. De matte finish is geraffineerd en gaat door tot aan het snijvlak, de hazakai geeft duidelijk aan waar de kern van deze drie lagen roestvrijstaal begint. Het lemmet is tussen de hiel en krop uitgenomen, waardoor een mooie "Finger rest" is vrijgemaakt voor nog meer controle.

Deze Rooij SG2 heeft een heft van blauw gekleurd micarta met een witte filler. Micarta is een linnen/katoen in lagen verlijmd met een hars, dat onder een hoge druk wordt uitgehard. Extreem goed bestand tegen hitte en wordt in de loop van het gebruik iets ruwer, waardoor het een goede grip behoudt en niet glad wordt.

De kern van het lemmet bestaat uit SG-2 staal, ook wel poedermetallurgish staal, geleverd door Takefu steel in Fukui. Het SG-2 staal is na het smeden gehard in een zoutbad, wat resulteert in een juiste hardheid en taaiheid van het staal, dat niet alleen heel scherp te slijpen is, maar ook heel lang scherp blijft.

Elwin de Veld over zijn Rooij messen

Een mes van Rangelrooij moet een mes van Rangelrooij zijn. Geen Ryusen, geen MAC, geen Takayuki, maar een eigen identiteit. Nu, het is 2019, slijp ik 25 jaar koksmessen, dag in dag uit. Ik denk dat ik ondertussen wel alle modellen een keer in mijn handen heb gehad. Nee, ik ga niet opnieuw het mes uitvinden, nee, ik ga het niet zelf smeden. Mijn vrienden ( zakenrelatie klinkt vreemd na zoveel jaar ) in Japan kunnen dit zoveel beter. Ik kan wel aangeven hoe ik het mes opgebouwd wil hebben, welke staalsoorten, welke model heften en hoe de geometrie en afwerking moet zijn. En geloof mij maar, dat ik al mijn kennis heb ingezet om ROOIJ messen tot een absoluut succes te maken. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen