Je winkelwagen is momenteel leeg
Gyuto Kiritsuke • 240 mm • VG10 • 33 laags • Japans octaaf heft • Walnoot met een krop van mahonie • voor zowel links- als rechtshandig gebruik
De naam Tawa komt van de Japanse Kanji ''ta'' (veel) en ''wa'' (Japans). Het staat voor de verschillende Japanse messentradities en vaardigheden, die door heel Japan zijn verzameld en in onze eigen Tawa serie hebben gegoten. Een volledig handgemaakt mes, gemaakt in Seki City en afgewerkt in Osaka.
De matte finish is geraffineerd en gaat door tot aan het snijvlak, de hazakai (smeedlijn) geeft duidelijk aan waar de VG10 kern van deze drieëndertig lagen roestvrijstaal begint. Het lemmet is tussen de hiel en krop uitgenomen, waardoor een mooie "Finger rest" is vrijgemaakt voor nog meer controle. Het heft van walnoot zorgt voor een traditionele uitstraling en een goed handgevoel.
Een mes van Rangelrooij moet een mes van Rangelrooij zijn. Geen Ryusen, geen MAC, geen Takayuki, maar een eigen identiteit. Nu, het is 2021, slijp ik 27 jaar koksmessen, dag in dag uit. Ik denk dat ik ondertussen wel alle modellen een keer in mijn handen heb gehad. Nee, ik ga niet opnieuw het mes uitvinden, nee, ik ga het niet zelf smeden. Mijn vrienden ( zakenrelatie klinkt vreemd na zoveel jaar ) in Japan kunnen dit zoveel beter. Ik kan wel aangeven hoe ik het mes opgebouwd wil hebben, welke staalsoorten, welke model heften en hoe de geometrie en afwerking moet zijn. En geloof mij maar, dat ik al mijn kennis heb ingezet om ROOIJ messen tot een absoluut succes te maken.