Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • RYUSEN ASYMMETRY  Steak Knife 230 mm SK02
  • RYUSEN ASYMMETRY  Steak Knife 230 mm SK02
  • RYUSEN ASYMMETRY  Steak Knife 230 mm SK02
  • RYUSEN ASYMMETRY  Steak Knife 230 mm SK02
  • RYUSEN ASYMMETRY  Steak Knife 230 mm SK02
  • RYUSEN ASYMMETRY  Steak Knife 230 mm SK02

RYUSEN ASYMMETRY Steak Knife 230 mm SK02

€564,00
Incl. btw

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Niet op voorraad
Aan verlanglijst toevoegen Aan verlanglijst toevoegen

Steak Assymmetry knife SK02 • 230 mm • stainless handle • 70 layers Coreless VG10/VG2 • mirror polish allumium • voor zowel links- als rechtshandig gebruik 

Let op: Alleen op bestelling leverbaar! Mocht u interesse hebben, graag contact met ons opnemen.

Onderdeel van het 'Samurai edge project', gestart in 2011, met als doel het ontwikkelen van een ultiem steakmes met unieke eigenschappen. Dit nieuwe steak mes met een eenzijdig geslepen lemmet is direct afgeleid van de zwaarden uit de vroege Edo dynastie in Japan: een vlijmscherp snijvlak op een uiterst hard lemmet.

Dit werkelijk wonderschone steakmes is tot stand gekomen met het Japanse team van Bocuse d'Or in 2013. Deze internationale kookwedstrijd voor de absolute wereldtop, doet geen concessies op ingredienten en materiaal: het uitgelezen podium voor dit handgemaakte steakmes van Ryusen. Een van Ryusen's esthetische hoogtepunten in de lijn van steakmessen qua ontwerp, functionaliteit en uitstraling.

Ondertussen is er in Japan voor dit steakmes, dankzij het enorme succes, een wachttijd van minimaal twee jaar.

 

Kenmerken Ryusen Asymmetry Steak Knife:

Coreless lemmet

Het vervaardigen van het druppelpatroon op dit lemmet, vereist een hoge mate van bekwaamheid van de messenmaker. De 70 lagen damaststaal VG10 en VG2 lopen door tot op het snijvlak van het lemmet. Dit garandeert uiterste scherpte en snijgemak. Deze coreless smeedtechniek is een kenmerk van de hoge mate van kennis en meesterschap bij Ryusen.

 

Optie: Precious finish

Door het lemmet extra te polijsten, krijgen de damastlagen meer diepte en uitstraling. Het coreless snijvlak krijgt hierdoor een extra 'bite' en zal onvergelijkbaar scherp zijn en zijn scherpte behouden. Deze techniek van smeden is decennialang doorgeven van generatie op generatie van de ambachtslieden bij Ryusen.

De combinatie van heft, gewicht, balans en het extreem dunne en scherpe snijvlak geven een enorm comfort tijdens het snijden.

 

Elwin de Veld over de messen van Ryusen:

Toen ik begon met het slijpen van messen, kreeg ik wel eens een speciaal model in handen. Een mes van Ryusen was daar een van. Om exact de kwaliteit van staal te meten, is er geen betere graadmeter dan het daadwerkelijk handmatig slijpen van een mes: Ryusen behoort tot de absolute top in de wereld van koksmessen.

Tot enige tijd geleden maakte Ryusen verschillende modellen voor het gilde in Echizen, maar sinds kort richten ze zich volledig op hun eigen bedrijf. Ryusen heeft veel tijd aan onderzoek besteed op het gebied van fabriceren (smeden, harden, slijpen en afwerken), maar ook feedback gekregen van de professionele eindgebruiker. Hun toewijding, doorzettingsvermogen en het alleen genoegen nemen met het allerbeste, zorgen ervoor dat ieder mes perfect is afgewerkt en voldoet aan de hoogste eisen van een compleet handgemaakt koksmes. Het complete proces van het smeden tot het ontwerp van het doosje wordt door Ryusen in eigen beheer uitgevoerd. Ik ben zeer trots importeur te zijn van Ryusen.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen