Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • RYUSEN BONTEN UNRYU Sujihiki 240 mm BU-110
  • RYUSEN BONTEN UNRYU Sujihiki 240 mm BU-110
  • RYUSEN BONTEN UNRYU Sujihiki 240 mm BU-110
  • RYUSEN BONTEN UNRYU Sujihiki 240 mm BU-110
  • RYUSEN BONTEN UNRYU Sujihiki 240 mm BU-110
  • RYUSEN BONTEN UNRYU Sujihiki 240 mm BU-110

RYUSEN BONTEN UNRYU Sujihiki 240 mm BU-110

€318,00
Incl. btw

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Op voorraad

Sujihiki • 240 mm • zwart pakka handvat • VG-10 kern • westers handvat • 63 laags damaststaal • voor zowel links- als rechtshandig gebruik

Het fraai gelijnde damast op het lemmet is afgewerkt met een prachtige mirror finish, esthetisch heel mooi.  Een vlijmscherpe Japanse vouw in combinatie met het dun uitgeslepen lemmet geeft het weinig weerstand tijdens het snijden. 

Kenmerken serie Bonten unryu:

De Bonten unryu serie heeft een kern van VG-10 staal, ingelegd tussen 62 lagen roestvrij damaststaal. Het lemmet is relatief dun, met een medium/licht gewicht. Het mes geeft veel handgevoel, mede door het voor westerse handen, iets grotere en klassiek perfect gevormde heft.  

Het klassieke heft is ontworpen naar westerse maten, wat heel comfortabel is en uitnodigt tot veel snijden. Het mes is gemakkelijk te sturen en doet precies wat gevraagd wordt. Deze Bonten unryu heeft een heft van pakka. Pakka bestaat uit laagjes hout met een kleurstof – in dit geval zwart – die verlijmd worden onder hoge druk. Hierdoor is het slijtvast, goed bestand tegen vocht en het zal niet krimpen of uitzetten.

De combinatie van heft, gewicht, balans, het extreem dunne en scherpe snijvlak geven een enorm comfort tijdens het snijden. Het VG-10 staal is na het smeden gehard in een zoutbad, wat resulteert in een juiste hardheid en taaiheid van het staal, dat niet alleen heel scherp te slijpen is, maar ook heel lang scherp blijft.

Bij Ryusen heb ik meerdere stages gelopen. Een daarvan was toegewijd aan hoe precies een Japans mes wordt gemaakt. Mijn doel was het proces zelf te doen en onder te verdelen in een aantal stappen. Niet dat het mijn idee was om messen te gaan maken zelf, maar om beter uit te leggen aan de klant hoe een mes precies wordt gemaakt. 

Hoe wordt een Bonten Unryu gemaakt:

Elwin de Veld over de messen van Ryusen:

Toen ik begon met het slijpen van messen, kreeg ik wel eens een speciaal model in handen. Een mes van Ryusen was daar een van. Om exact de kwaliteit van staal te meten, is er geen betere graadmeter dan het daadwerkelijk handmatig slijpen van een mes: Ryusen behoort tot de absolute top in de wereld van koksmessen.

Tot enige tijd geleden maakte Ryusen verschillende modellen voor het gilde in Echizen, maar sinds kort richten ze zich volledig op hun eigen bedrijf. Ryusen heeft veel tijd aan onderzoek besteed op het gebied van fabriceren (smeden, harden, slijpen en afwerken), maar ook feedback gekregen van de professionele eindgebruiker. Hun toewijding, doorzettingsvermogen en het alleen genoegen nemen met het allerbeste, zorgen ervoor dat ieder mes perfect is afgewerkt en voldoet aan de hoogste eisen van een compleet handgemaakt koksmes. Het complete proces van het smeden tot het ontwerp van het doosje wordt door Ryusen in eigen beheer uitgevoerd. Ik ben zeer trots importeur te zijn van Ryusen.

 

Bontenunryu / gehamerd damaststaal / Japans mes / pakka heft / Ryusen / Sujihiki / zwart
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Dit vind je misschien ook leuk