Je winkelwagen is momenteel leeg
Nakiri • 165 mm • speciaal gevormd gelakt heft • VG-10 kern • 63 lagen damaststaal • voor zowel links- als rechtshandig gebruik
De SUI serie is een uniek en eenmalig project van Ryusen, dus de voorraad is zeer beperkt.
Ryusen creëerde de "梵天雲龍: 翠(SUI)-serie" met inspiratie uit prachtig diepgroen van jade (翡翠). Jade symboliseert "welvaart", "levensduur" en "geluk", en heeft een mysterieuze charme die iedereen aantrekt.
De kleuring van het handvat is afgewerkt met de "traditionele Echizen Negoro-nuri lakwerktechniek" om een jadegroene kleur tot uitdrukking te brengen. Deze groene kleur verschijnt door een vervaagde kleur van het zwartgelakte oppervlak te polijsten, met als resultaat een heel fraai heft samengesteld uit de verschillende tonen van groen en zwart.
Dit is een meesterwerk van Ryusen, niet alleen met snijkwaliteit, maar ook met traditionele Japanse schoonheid.
De SUI serie heeft net als de Bonten unryu serie een kern van VG-10, tussen 62 lagen roestvrij damaststaal. Het lemmet is relatief dun, met een medium/licht gewicht. Het mes is gemakkelijk te sturen en doet precies wat gevraagd wordt.
De combinatie van heft, gewicht, balans, het extreem dunne en scherpe snijvlak geven een enorm comfort tijdens het snijden.
Het VG-10 staal is na het smeden gehard in een zoutbad, wat resulteert in een juiste hardheid en taaiheid van het staal, dat niet alleen heel scherp te slijpen is, maar ook heel lang scherp blijft. Ryusen is heer en meester in de geometrie van het lemmet: dun en vlijmscherp uitgeslepen.
Toen ik begon met het slijpen van messen, kreeg ik wel eens een speciaal model in handen. Een mes van Ryusen was daar een van. Om exact de kwaliteit van staal te meten, is er geen betere graadmeter dan het daadwerkelijk handmatig slijpen van een mes: Ryusen behoort tot de absolute top in de wereld van koksmessen.
Tot enige tijd geleden maakte Ryusen verschillende modellen voor het gilde in Echizen, maar sinds kort richten ze zich volledig op hun eigen bedrijf. Ryusen heeft veel tijd aan onderzoek besteed op het gebied van fabriceren (smeden, harden, slijpen en afwerken), maar ook feedback gekregen van de professionele eindgebruiker. Hun toewijding, doorzettingsvermogen en het alleen genoegen nemen met het allerbeste, zorgen ervoor dat ieder mes perfect is afgewerkt en voldoet aan de hoogste eisen van een compleet handgemaakt koksmes. Het complete proces van het smeden tot het ontwerp van het doosje wordt door Ryusen in eigen beheer uitgevoerd. Ik ben zeer trots importeur te zijn van Ryusen.