ROOIJ VG5 Santoku 175 mm RG5-S180

€124,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Santoku • 180 mm • gehamerd stainless warikomi • grijs pakka • VG5 • westers handvat • voor zowel links- als rechtshandig gebruik

 

Kenmerken van de ROOIJ VG5 series:

Compleet in Seki Japan gemaakt, uitgeslepen en afgewerkt door mr. Tsukahara. Een kern van VG5, deze staalsoort is vriendelijk in onderhoud en blinkt uit in het behoud van scherpte. De buitenste twee licht gehamerde buitenlagen zijn van roestvrijstaal.

Het lemmet is heel dun convex uitgeslepen. Zo'n lange vouw geeft weinig weerstand en in combinatie met een vlijmscherp snijvlak, wordt het snijden zijdezacht.

De Tsubame ( hamerslag ) is garaffineerd en gaat over in een matte polijst afwerking tot aan het snijvlak, waarbij de hamon duidelijk aangeeft waar de kern van deze drie lagen roestvrijstaal begint. Het lemmet is tussen de hiel en krop uitgenomen, waardoor ik een mooie " Finger rest " creeer voor nog meer controle. Een klassiek heft van grijs pakka, slijtvast en geeft een prettig handgevoel. Het pakka behoud de juiste temperatuur en wordt niet glad. De krop is iets plat aan de zijkant, zodat de duim er kan rusten en het mes perfekt kan worden gestuurd.

VG5 is het jongere broertje van VG10, een staalsoort, speciaal ontwikkelt in Japan voor de Japanse messenmakers. Met praktisch dezelfde ingredienten als VG10, gebruikt VG5 meer vanadium en geen kobalt, dit maakt het staal taaier en behoud hierdoor nog langer zijn scherpte. VG5 heeft zich al bewezen in de wereld van Japanse messen, onze VG5 serie onderscheidt zich ook nog eens in: geometrie, balans, out of the box sharpness en afwerking. Alle ingredienten die kenmerkend zijn voor een uitstekend presterend mes met een uitstekende prijs. 

 

Elwin de Veld over ROOIJ messen:

 

Een mes van Rangelrooij moet een mes van Rangelrooij zijn. Geen Ryusen, geen MAC, geen Takayuki, maar een eigen identiteit. Nu, het is 2019, slijp ik 25 jaar koksmessen, dag in dag uit. Ik denk dat ik ondertussen wel alle modellen een keer in mijn handen heb gehad. Nee, ik ga niet opnieuw het mes uitvinden, nee, ik ga het niet zelf smeden. Mijn vrienden ( zakenrelatie klinkt vreemd na zoveel jaar ) in Japan kunnen dit zoveel beter. Ik kan wel aangeven hoe ik het mes opgebouwd wil hebben, welke staalsoorten, welke model heften en hoe de geometrie en afwerking moet zijn. En geloof mij maar, dat ik al mijn kennis heb ingezet om ROOIJ messen tot een absoluut succes te maken. 

 

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    You want your knives to be sharpened? Please visit: www.messenslijpen.nl " A Japanese knife will change your life" Verbergen