RYUSEN UNRYU Gyuto 240 mm BU-103

€318,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Gyuto • 240 mm • zwart pakka handvat • VG-10 kern • westers handvat • 63 laags damaststaal • voor zowel links- als rechtshandig gebruik

Het fraai gelijnde damast op het lemmet is afgewerkt met een prachtige mirror finish, esthetisch heel mooi en in combinatie met het dun uitgeslepen lemmet geeft het ook weinig weerstand tijdens het snijden. 

 

Kenmerken serie Bonten unryu:

De Bonten unryu serie heeft een kern van VG-10, tussen 62 lagen roestvrij damaststaal. Het lemmet is relatief dun, met een medium/licht gewicht. Het mes geeft veel handgevoel, mede door het voor westerse handen klassiek perfect gevormde heft.  

Het klassieke heft is ontworpen naar westerse maten, dus wat groter, wat heel comfortabel is en uitnodigt tot veel snijden. Het mes is gemakkelijk te sturen en doet precies wat gevraagd wordt. Deze Bonten unryu heeft een heft van pakka. Pakka bestaat uit laagjes berkenhout met een kleurstof – in dit geval zwart – die verlijmd worden onder hoge druk. Hierdoor is het slijtvast, goed bestand tegen vocht en het zal niet krimpen of uitzetten.

De combinatie van heft, gewicht, balans, het extreem dunne en scherpe snijvlak geven een enorm comfort tijdens het snijden. Het VG-10 staal is na het smeden gehard in een zoutbad, wat resulteert in een juiste hardheid en taaiheid van het staal, dat niet alleen heel scherp te slijpen is, maar ook heel lang scherp blijft.

 

Elwin de Veld over de messen van Ryusen:

Toen ik begon met het slijpen van messen, kreeg ik wel eens een speciaal model in handen. Een mes van Ryusen was daar een van. Om exact de kwaliteit van staal te meten, is er geen betere graadmeter dan het daadwerkelijk handmatig slijpen van een mes: Ryusen behoort tot de absolute top in de wereld van koksmessen.

Tot enige tijd geleden maakte Ryusen verschillende modellen voor het gilde in Echizen, maar sinds kort richten ze zich volledig op hun eigen bedrijf. Ryusen heeft veel tijd aan onderzoek besteed op het gebied van fabriceren (smeden, harden, slijpen en afwerken), maar ook feedback gekregen van de professionele eindgebruiker. Hun toewijding, doorzettingsvermogen en het alleen genoegen nemen met het allerbeste, zorgen ervoor dat ieder mes perfect is afgewerkt en voldoet aan de hoogste eisen van een compleet handgemaakt koksmes. Het complete proces van het smeden tot het ontwerp van het doosje wordt door Ryusen in eigen beheer uitgevoerd. Ik ben zeer trots importeur te zijn van Ryusen.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    You want your knives to be sharpened? Please visit: www.messenslijpen.nl " A Japanese knife will change your life" Verbergen