RYUSEN Fukakuryu Yellow Nakiri 175 mm FK-113

€199,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Nakiri • 175 mm • Esdoorn geel gelakt  • ATS314 kern • Japans octaaf heft • voor zowel links- als rechtshandig gebruik 

Fukakuryu. Deze serie heeft een Japans octaaf heft (8 vlakken) van esdoorn met 3 laklagen, die laag voor laag worden opgezet en daarna hoog worden gepolijst. Hierdoor krijgt het heft  een bijzonder fraaie uitstraling. Het klassiek Japanse WA- heft (octaaf heft) is licht en comfortabel bij het snijden.

 

Kenmerken serie Fukakuryu:

De Fukakuryu serie heeft een kern van ATS314, tussen 62 lagen roestvrij damaststaal. Het lemmet is dun, met een medium/licht gewicht. Het mes geeft veel handgevoel, mede door het voor westerse handen langere heft.

Het damaststaal is afgewerkt met een prachtige matte finish. Na het polijsten wordt het lemmet gedoopt in een zuurbad, waardoor het damastspatroon heel goed zichtbaar wordt. Door het lichte gewicht van het klassiek Japanse heft, blijft de balans van het mes goed in het midden en is gemakkelijk te sturen waardoor het precies doet wat gevraagd wordt. Deze Fukakuryu heeft een heft van esdoorn, met meerdere laklagen, die laag voor laag worden opgezet en daarna hoog worden gepolijst.

De combinatie van heft, gewicht, balans en het extreem dunne en scherpe snijvlak geven een enorm comfort tijdens het snijden. Het ATS314 presteert in de praktijk nagenoeg hetzelfde als VG-10, maar bevat geen koolstof en vanadium. Ryusen smeedt het staal op de juiste hardheid zodat het niet bros wordt, maar wel heel goed scherpte kan behouden.

 

Elwin de Veld over de messen van Ryusen:

Toen ik begon met het slijpen van messen, kreeg ik wel eens een speciaal model in handen. Een mes van Ryusen was daar een van. Om exact de kwaliteit van staal te meten, is er geen betere graadmeter dan het daadwerkelijk handmatig slijpen van een mes: Ryusen behoort tot de absolute top in de wereld van koksmessen.

Tot enige tijd geleden maakte Ryusen verschillende modellen voor het gilde in Echizen, maar sinds kort richten ze zich volledig op hun eigen bedrijf. Ryusen heeft veel tijd aan onderzoek besteed op het gebied van fabriceren (smeden, harden, slijpen en afwerken), maar ook feedback gekregen van de professionele eindgebruiker. Hun toewijding, doorzettingsvermogen en het alleen genoegen nemen met het allerbeste, zorgen ervoor dat ieder mes perfect is afgewerkt en voldoet aan de hoogste eisen van een compleet handgemaakt koksmes. Het complete proces van het smeden tot het ontwerp van het doosje wordt door Ryusen in eigen beheer uitgevoerd. Ik ben zeer trots importeur te zijn van Ryusen.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    Voor het slijpen van uw koksmessen, bezoek onze website: www.messenslijpen.nl " A Japanese knife will change your life" Verbergen