RYUSEN Jonnie Boer Nature knife limited edition

€149,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Jonnies Natuurmesje • 199 mm • Cocobolo handle • 3 layers SG2 core • Japans met mozaikpin • voor zowel links- als rechtshandig gebruik • Gelimiteerde Jonnie Boer editie

 

De ontwikkeling van het natuurmes: www.jonniesnatuurmesje.nl

Praktisch alle groenten en kruiden die bij restaurant De Librije (***) op het bord liggen, zijn afkomstig uit de tuin van het restaurant, of uit eigen kas. De kas van chef-kok Jonnie Boer ligt op zo’n tien kilometer van De Librije. En onderweg, tussen restaurant en kas, groeit ook nog veel moois langs de weg. Wat overdag geplukt wordt, ligt ‘s avonds op het bord!

“Toen Jonnie mij vroeg om op zoek te gaan naar een ‘natuurmes’, belde ik direct mijn partner in Japan (en huisleverancier van De Librije): Ryusen. Het mes moest voldoen aan de volgende eisen: vlijmscherp, goede grip, stug, makkelijk mee te nemen en direct klaar voor gebruik. De messen-makers van Ryusen gingen er enthousiast mee aan de slag. Binnen een paar dagen hadden we een tekening en een prototype.

Vandaaruit zijn we verder gegaan. Lengte, staalsoort en opbouw werden bepaald, met in ons achterhoofd Jonnies steakmes. Jonnies natuurmes heeft alles in zich: robuuste uitstraling, mozaiek pin voor charme, messing oog voor leren veter en een perfect passende leren schede voor gebruiksgemak op ieder moment van de dag.

Jonnie heeft zijn natuurmes altijd bij zich, in De Librije, in de kas, eigenlijk overal… Vraag er eens naar, als je Jonnie ziet.”

— Elwin de Veld, eigenaar Slijperij J.M. van Rangelrooij

Jonnies natuurmes: speciaal gemaakt in opdracht voor De Librije, december 2017.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    You want your knives to be sharpened? Please visit: www.messenslijpen.nl " A Japanese knife will change your life" Verbergen