RYUSEN PREVER Petty 150 mm PV-105

€233,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Petty • 150 mm • walnoten handvat • VG-10 kern • Japans O-heft • gematteerd damaststaal  • voor zowel links- als rechtshandig gebruik

De Prever serie heeft een kern van VG-10, tussen 62 lagen roestvrij staal. Het lemmet is dun, met een licht gewicht. Het mes geeft veel handgevoel, mede door het voor westerse handen klassiek perfect gevormde O-heft. 

 

Kenmerken serie Prever:

Het fraai gelijnde damast op het lemmet is gematteerd afgewerkt, waarbij na de krop een schuin gedeelte mirror polish heeft gekregen. Dit markante deel geeft een heel mooi contrast. Aangezien Ryusen hier niet met een hamerslag werkt, is het lemmet in zijn geheel mooi dun. Dit uiterst scherp uitgeslepen lemmet geeft heel weinig weerstand tijdens het snijden. Ook de krop en angel zijn meegepolijst, wat bijdraagt aan het comfort en handgevoel.

Het klassieke O-heft is ontworpen naar westerse maten, dus wat groter en langer, wat heel comfortabel is en uitnodigt tot veel snijden. Het mes is gemakkelijk te sturen en doet precies wat gevraagd wordt. Deze Prever heeft een heft van walnoot. Het hout geeft een warme uitstraling, is chique, slijtvast en bovendien wordt het niet glad tijdens gebruik. Bovenal, hout blijft ook redelijk gelijk van temperatuur, wat aangenaam is in gebruik.

De combinatie van heft, gewicht, balans, het extreem dunne en scherpe snijvlak geven een enorm comfort tijdens het snijden. De kern van het lemmet bestaat uit VG-10 staal,  geleverd door Takefu steel in Fukui. Het VG-10 staal is na het smeden gehard in een zoutbad, wat resulteert in een juiste hardheid en taaiheid van het staal, dat niet alleen heel scherp te slijpen is, maar ook heel lang scherp blijft. Deze nieuwe van Ryusen heeft het hard lemmet van 60HRC.

 

Elwin de Veld over de messen van Ryusen:

Toen ik begon met het slijpen van messen, kreeg ik wel eens een speciaal model in handen. Een mes van Ryusen was daar een van. Om exact de kwaliteit van staal te meten, is er geen betere graadmeter dan het daadwerkelijk handmatig slijpen van een mes: Ryusen behoort tot de absolute top in de wereld van koksmessen.

Tot enige tijd geleden maakte Ryusen verschillende modellen voor het gilde in Echizen, maar sinds kort richten ze zich volledig op hun eigen bedrijf. Ryusen heeft veel tijd aan onderzoek besteed op het gebied van fabriceren (smeden, harden, slijpen en afwerken), maar ook feedback gekregen van de professionele eindgebruiker. Hun toewijding, doorzettingsvermogen en het alleen genoegen nemen met het allerbeste, zorgen ervoor dat ieder mes perfect is afgewerkt en voldoet aan de hoogste eisen van een compleet handgemaakt koksmes. Het complete proces van het smeden tot het ontwerp van het doosje wordt door Ryusen in eigen beheer uitgevoerd. Ik ben zeer trots importeur te zijn van Ryusen.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    You want your knives to be sharpened? Please visit: www.messenslijpen.nl " A Japanese knife will change your life" Verbergen