RYUSEN TANGANRYU Micarta Mikan Sujihiki 240 mm TG-809

€335,00
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Sujihiki • 240 mm • Micarta Mikan • VG-10 kern • westers handvat • voor zowel links- als rechtshandig gebruik 

Tanganryu gehamerd damaststaal. Deze serie heeft de 2016 Good Design Award gewonnen. De ovale vorm van het handvat, het uitzonderlijk hoge niveau van afwerking en het bijzonder fraai gehamerde damaststaal, maakt dat de messen in de Tanganryu serie zeer comfortabel in de hand liggen en een lust voor het oog zijn. Het logo op het heft kan in gebruik minder zichtbaar worden.

 

Kenmerken serie Tanganryu Micarta Mikan:

De Tanganryu serie heeft een kern van VG-10, tussen 62 lagen roestvrij gehamerd damaststaal. Het lemmet is relatief dun, met een medium/licht gewicht. Het mes geeft veel handgevoel, mede door het voor westerse handen perfect gevormde heft. Het gehamerde damaststaal is afgewerkt met een prachtige mirror finish, niet alleen esthetisch heel mooi, maar geeft ook minder weerstand tijdens het snijden. 

Het heft is ergonomisch ontworpen en geeft een extreem goed handgevoel. Het mes is gemakkelijk te sturen en doet precies wat gevraagd wordt. Deze Tanganryu Micarta heeft een heft van mandarijn gekleurd micarta. Micarta is een linnen/katoen in lagen verlijmd met een hars, die onder een hoge druk wordt uitgehard. Extreem goed bestendig tegen hitte en wordt in de loop van gebruik iets ruwer, waardoor het een goede grip behoudt en niet glad wordt. De combinatie van heft, gewicht, balans, het extreem dunne en scherpe snijvlak geven een enorm comfort tijdens het snijden. Het VG10 staal is na het smeden gehard in een zoutbad, wat resulteert in een juiste hardheid en taaiheid van het staal, dat niet alleen heel scherp te slijpen is, maar ook heel lang scherp blijft. 

Deze opvallende Tanganryu Micarta Mikan serie is in 2017 tot stand gekomen in samenwerking met 3* Michelin chef Thomas Buehner van restaurant La Vie in Osnabrück in Duitsland.

 

Elwin de Veld over de messen van Ryusen:

Toen ik begon met het slijpen van messen, kreeg ik wel eens een speciaal model in handen. Een mes van Ryusen was daar een van. Om exact de kwaliteit van staal te meten, is er geen betere graadmeter dan het daadwerkelijk handmatig slijpen van een mes: Ryusen behoort tot de absolute top in de wereld van koksmessen.

Tot enige tijd geleden maakte Ryusen verschillende modellen voor het gilde in Echizen, maar sinds kort richten ze zich volledig op hun eigen bedrijf. Ryusen heeft veel tijd aan onderzoek besteed op het gebied van fabriceren (smeden, harden, slijpen en afwerken), maar ook feedback gekregen van de professionele eindgebruiker. Hun toewijding, doorzettingsvermogen en het alleen genoegen nemen met het allerbeste, zorgen ervoor dat ieder mes perfect is afgewerkt en voldoet aan de hoogste eisen van een compleet handgemaakt koksmes. Het complete proces van het smeden tot het ontwerp van het doosje wordt door Ryusen in eigen beheer uitgevoerd. Ik ben zeer trots importeur te zijn van Ryusen.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    You want your knives to be sharpened? Please visit: www.messenslijpen.nl " A Japanese knife will change your life" Verbergen