RYUSEN Saya Fukakuryu Urushi Santoku 175mm 202

Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Urushi saya voor Santoku 175 mm  • magnolia met Urushi lak 

 

Kenmerken Saya Fukakuryu Urushi:

Urushi lak staat bekend om zijn extreem duurzame en glanzende afwerking. De lak is gemaakt van de Japanse lakboom. Een boom geeft pas na 12 jaar hars af en niet meer dan een kwart liter per jaar. Bij direct contact met de huid kan de lak extreem allergische reacties oproepen. Fukui regio (waar Ryusen vandaan komt) staat bekend om zijn vele ambachten: waaronder Urushi lakken. Er zijn maar enkele ambachtslieden in de regio die gespecialiseerd zijn in het opbrengen van Urushi lak.

 

Elwin de Veld over de messen van Ryusen:

Toen ik begon met het slijpen van messen, kreeg ik wel eens een speciaal model in handen. Een mes van Ryusen was daar een van. Om exact de kwaliteit van staal te meten, is er geen betere graadmeter dan het daadwerkelijk handmatig slijpen van een mes: Ryusen behoort tot de absolute top in de wereld van koksmessen.

Tot enige tijd geleden maakte Ryusen verschillende modellen voor het gilde in Echizen, maar sinds kort richten ze zich volledig op hun eigen bedrijf. Ryusen heeft veel tijd aan onderzoek besteed op het gebied van fabriceren (smeden, harden, slijpen en afwerken), maar ook feedback gekregen van de professionele eindgebruiker. Hun toewijding, doorzettingsvermogen en het alleen genoegen nemen met het allerbeste, zorgen ervoor dat ieder mes perfect is afgewerkt en voldoet aan de hoogste eisen van een compleet handgemaakt koksmes. Het complete proces van het smeden tot het ontwerp van het doosje wordt door Ryusen in eigen beheer uitgevoerd. Ik ben zeer trots importeur te zijn van Ryusen.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    You want your knives to be sharpened? Please visit: www.messenslijpen.nl " A Japanese knife will change your life" Verbergen