RYUSEN Steak Knife Yosegi coloured handle

€350,00
Beschikbaarheid: Op voorraad (3)

Steak knife • 110 mm • Yosegi handle • SG2 • voor zowel links- als rechtshandig gebruik 

Nieuw model 2018 steakmes van Ryusen. Het klassieke steakmes model met een lemmet van 3 lagen roestvrij staal, met een kern van SG2 staal.

 

Kenmerken Ryusen SK steak knives serie:

Yosegi handle

Yosegi betekent letterlijk 'combinatie van stukken hout' en wordt gekenmerkt door geometrische figuren aan de buitenkant van houten ambachtelijke producten, zoals het heft van het steakmes van Ryusen. De patronen zijn niet geschilderd, maar samengevoegd door verschillende kleuren hout aan elkaar te lijmen. Een flinterdun laagje wordt eraf geschaafd en als een fineer op het heft verlijmd.

 

De combinatie van heft, gewicht, balans en het extreem dunne en scherpe snijvlak geven een enorm comfort tijdens het snijden.

 

Elwin de Veld over de messen van Ryusen:

Toen ik begon met het slijpen van messen, kreeg ik soms wel eens een speciaal model in handen. Een mes van Ryusen was daar een van. Om exact de kwaliteit van staal te meten, is er geen betere graadmeter als het daadwerkelijk handmatig slijpen van een mes: Ryusen behoort tot de absolute top in de wereld van koksmessen.

Tot enige tijd geleden maakte Ryusen verschillende modellen voor het gilde in Echizen, maar sinds korte tijd richten ze zich volledig op hun eigen bedrijf. Ryusen heeft veel tijd aan onderzoek besteed op het gebied van fabriceren (smeden, harden, slijpen en afwerken), maar ook feedback gekregen van de professionele eindgebruiker. Hun toewijding, doorzetting vermogen en het alleen genoegen nemen met het aller beste, zorgen ervoor dat ieder mes perfect is afgewerkt en voldoet aan de hoogste eisen van een compleet handgemaakt koksmes. Het complete proces van het smeden tot het ontwerp van het doosje wordt in huis gedaan. Ik ben zeer trots importeur te zijn van Ryusen.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    You want your knives to be sharpened? Please visit: www.messenslijpen.nl " A Japanese knife will change your life" Verbergen