Verzenden & retourneren

 

Herroepingsrecht

Het kan voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden waarom u de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, u heeft bij de aankoop van producten als consument het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren (herroepingsrecht). U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door de consument of een vooraf door de consument aangewezen en aan de aanbieder bekend gemaakte vertegenwoordiger.

Tijdens de bedenktijd zal u zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Elk mes heeft een perfecte snij eigenschap, maar persoonlijke voorkeur hangt af van gewicht en esthetische kenmerken. Het gewicht en het handgevoel kunnen goed worden getest door het mes in de hand te houden en een snijbeweging na te bootsen. Mocht het mes niet fijn voelen tijdens deze test, dan kan het mes naar ons worden teruggezonden. Retourzendingen worden slechts geaccepteerd indien wij het product onbeschadigd, ongebruikt en in originele en onbeschadigde verpakking van het product hebben ontvangen.

Om gebruik te maken van dit herroepingsrecht kunt u contact met ons opnemen via [email protected] Wanneer u gebruik wenst te maken van het herroepingsrecht bent u verplicht dit binnen 14 dagen, na ontvangst van het product, kenbaar te maken aan ons. Het kenbaar maken dient u te doen middels het modelformulier. Voeg het ingevulde modelformulier bij in uw email naar ons. Indien dit formulier niet correct is ingevuld of niet gebruikt wordt bij retournering van een zending vervalt het recht op herroeping na 14 dagen vanaf de ontvangst van de zending door de consument. Nadat u kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van het herroepingsrecht dient u het product binnen 14 dagen retour te sturen naar onze winkel. U dient te bewijzen dat de geleverde zaken tijdig zijn teruggestuurd, bijvoorbeeld door middel van een bewijs van verzending. De verzending geschiedt onder uw verantwoordelijkheid. U krijgt het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de winkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa € 6,95 per pakket, maar raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Wij zullen het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Indien u na afloop van de in lid 1 en 3 genoemde termijnen niet kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van het herroepingsrecht resp. het product niet aan de aanbieder heeft teruggezonden, is de koop een feit. 

 

Uitsluiting herroepingsrecht

Messen die speciaal zijn aangepast op aangeven van de consument (customized) en speciaal voor de specifieke consument vervaardigd zijn (denk bijvoorbeeld aan aangepaste kleuren van het handvat of gravures op het lemmet of handvat), zijn uitgesloten van het herroepingsrecht.

Messen die zijn afgegeven bij of meegegeven aan medewerkers van de slijperij om te worden geslepen zijn ook uitgesloten van het herroepingsrecht. Messen die reeds aan ons zijn toevertrouwd om te worden geslepen, zullen worden ingepland en deze dienst zal worden uitgevoerd. 

De wettelijke bedenktijd en de 'Wet Koop op Afstand' geldt niet voor zakelijke transacties, indien bij bestellen een bedrijfsnaam, zakelijke email of KvK nummer vermeld is dan zal deze transactie als zakelijk worden gekenmerkt. Ook indien het bestelde product puur als privé zal worden gebruikt zal de transactie als zakelijk worden beschouwd door de aanbieder. 

 

Retouradres

Nadat u contact met ons heeft opgenomen en het modelformulier bij ons is binnengekomen, kunt u uw aankoop retour zenden naar het volgende adres:

Slijperij J.M. van Rangelrooij

Westvlietweg 71/4

2495 AA Den Haag

 

 

← Keer terug naar de backoffice    You want your knives to be sharpened? Please visit: www.messenslijpen.nl " A Japanese knife will change your life" Verbergen