Tadafusa Aogami #2 Walnut handle Santoku 170 mm TFSA170NW

€145,00
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Santoku • 170mm • kern van Aogami #2 • Nashiji • Westers heft van walnoot • Zowel voor links- als rechtshandig gebruik.

Handgemaakte santoku, met een ongepolijst lemmet, ook wel een Nashiji finish genoemd. De kern van het lemmet is Aogami #2, met als kenmerken makkelijk te slijpen is en lang scherp zal blijven. De buitenste lagen zijn van roestvrijstaal, waardoor je niet intensieve onderhoud hebt als bij een volledig carbon mes. Ofwel de prestaties van het aogami staal en het gebruiksgemak van roestvrij staal.

Blue steel, ook wel Aogami/Aoki steel

Ook hiervoor geldt: niet vernoemd naar de kleur van het staal, maar naar het papier waarin het staal is verpakt bij de Hitachi staalfabriek in Japan. Ook hier 3 verschillende gradaties: super, #1 en #2. Blue steels hebben naast het hoge carbongehalte ook chroom en vanadium toegevoegd in hun legering, Aogami blue super doet hier nog een schep bovenop met wolfraam. Het spreekt voor zich dat ‘super’ het langst scherp blijft. Blue #1 kun je dan weer gemakkelijk heel scherp maken en #2 heeft de meeste taaiheid. Ik zeg eigenlijk altijd dat Aogami super ‘the best of both worlds is’: extreem scherp voor een lange tijd en door het toevoegen van chroom iets minder roestgevoelig.

Blue steels zijn moeilijker bij te houden op een wetsteen, maar blijven langer scherp. In tegenstelling tot White steel, zal Blue steel iets minder roesten.

Naast de white en blue steel, zijn er ook roestrvrije staalsoorten geintroduceerd. Carbon stalen blinken uit in scherpte en scherpte behoud, maar men moet wel rekening houden met iets meer onderhoud om roestvorming te voorkomen. 

Elwin de Veld over Tadafusa messen:

Tadafusa messen worden handgemaakt in de Japanse stad Sanjo, ook wel de stad van het smeden genoemd. Een leuke bijkomstigheid, uit Sanjo komen ook de beste Sake's van Japan. 

De heften van Tadafusa zijn is iets langer dan een gemiddeld Japans mes, daardoor makkelijk in gebruik, ook voor onze grotere westerse handen. De messen blijven lang scherp en zijn in de praktijk goed te onderhouden met een wetsteen of keramisch staal.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    You want your knives to be sharpened? Please visit: www.messenslijpen.nl " A Japanese knife will change your life" Verbergen