TAKAYUKI Gin san Sakimaru 390 mm mirror Mikazuki

€1.799,00
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Sakimaru • 390 mm • Gin san • Japans Mahonie octaaf heft met hoornen krop  • voor rechtshandig gebruik 

 

Kenmerken Sakai Takayuki Mikazuki:

Een speciaal model lemmet van 390 (!) mm met de ronding van de maan ( Mikazuki ). Een rechsthandig model speciaal voor tonijn en wagyu. Een comfortabel klassiek octaaf heft van mahonie geven dit model een duidelijke eigen identiteit. Het sakimaru model met tanto tip identificeert het mes zich met de katana. 

Ginsan Siversteel

Hitachi steel factory levert het Silver steel. Messen van dit roestvrije staalsoort staan bekend om hun hoge kwaliteit, behouden hun scherpte lang en zijn vriendelijk in onderhoud. Wel moet de gebruiker meer ervaring hebben met het slijpen. Het Ginsan staal overtreft het VG10 staal, hoge hardheid, blijft lang scherp, maar dient ook nageslepen worden om de scherpte te behouden. Deze staalsoorten worden geadviseerd aan de chefs met meer praktijk ervaring in het onderhouden van scherpte.

 

Elwin de Veld over de messen van Sakai Takayuki

Onze reizen in Japan begonnen eigenlijk altijd in Osaka, van waaruit we de Shinkansen (bullet train) namen naar Seki, in Gifu prefecture. Sinds enige tijd begint onze reis in Sakai, zuid Osaka, waar we altijd een warm ontvangst krijgen van Aoki san en Ogawa san, van Sakai Takayuki. Afgelopen jaren is ook in onze winkel de vraag naar specialistische Japanse traditionele messen gestegen: Yanagiba’s, Sakimura’s of Kengata’s: allemaal namen van modellen die gebruikt worden in de Japanse keuken, veelal voor de diverse bereidingen van vis.


Sakai Takayuki is mijn sleutel die de deur opent naar de wereld van traditionele Japanse messen, met als klap op de vuurpijl, een enorm assortiment koksmessen speciaal gericht op de westerse markt. Voor de Japanse traditionele messen heeft Sakai Takayuki Japan’s beste meestersmeden in huis, o.a.: Itsuo Doi en Kenji Togashi. Meesterslijper Yamatsuke san, met zijn vaste hand op de Kaiten Toshi (Japanse watersteen machine), staat garant voor een superieure afwerking van absolute scherpte en scherptebehoud. Sakai Takayuki koopt veel van zijn staal in bij Aichi steel (hoofdkantoor dicht bij Nagoya) en werkt onder andere met de carbon stalen Shirogami White en Aogami Blue staal. Leuk detail: de kleuren in deze namen hebben niks te maken met de kleur van het staal, maar alles met de kleur van de verpakking van het onbewerkte staal in de fabriek. De westerse modellen worden in huis in Osaka handmatig afgewerkt (slijpen), maar grotendeels gefabriceerd in Seki in Gifu prefectuur. VG10 staal en staal-legeringen met chroom molybdeen voeren hier de hoofdtoon. In Seki maakt men gebruik van kleine sub-contractors (leveranciers), die het halffabrikaat maken. De afwerking en kwaliteitscontrole worden gedaan in Sakai. De afwerking en kwaliteit is, zoals men altijd kan verwachten van Takayuki, subliem.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    You want your knives to be sharpened? Please visit: www.messenslijpen.nl " A Japanese knife will change your life" Verbergen