Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • BLENHEIM Forge Stainless Clad Nakiri 150 mm
  • BLENHEIM Forge Stainless Clad Nakiri 150 mm

BLENHEIM Forge Stainless Clad Nakiri 150 mm

€389,00
Incl. btw

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Op voorraad

Nakiri • 150 mm • Eiken • 3 layers stainless warikomi • aogami super • Octaaf heft • v geslepen 

De Blenheim stainless clad serie heeft een opbouw van 2 roestvrije buiten lagen en een kern van Japans aogami super. Het dunne lemmet is v geslepen, waaraan een uitlopend octaaf heft zit. Het hele mes is perfect afgewerkt. Dit grote uitlopende octaaf heft van walnoot geeft veel grip en handgevoel, waardoor men niet vermoeid raakt tijdens het snijden. Het hout wordt niet glad en zal ook snel de temperatuur van uw hand opnemen, wat dan weer heel comfortabel is. 

Kenmerken van de handmade Blenheim serie:

Direct valt het rauwe lemmet op van de Blenheim serie. Het carbon steel wordt na het uitslijpen en polijsten gedoopt in een ets bad, waardoor de structuur van het staal naar boven komt. De kurouichi afwerking zorgt voor een donker lemmet. Blenheim kiest voor het Japanse aogami super omdat het bekend staat voor het lange behoud van scherpte, makkelijk na te slijpen en de juiste taaiheid van het staal. Dankzij het dunne uitslijpen van het lemmet op de kaiten toshi, heeft het lemmet alle kenmerken van een Japans dun uitgeslepen profiel, wat niet alleen vlijmscherp is, maar ook weinig weerstand geeft tijdens het snijden. Minder weerstand zorgt voor meer snijgemak. De combinatie van heft, gewicht, balans, het extreem dunne en scherpe snijvlak geven een enorm comfort tijdens het snijden. 

Elwin de Veld over Blenheim messen:

De trein naar Londen is zo genomen. Praktisch voor de deur in Den Haag instappen en binnen een halve dag sta je in het centrum van Londen. Blenheim Forge zit aan de rand van Londen in Peckham Grove. Verstopt onder de pilaren van de treinbogen ga je door een klein deurtje de werkplaats in.

Als eerste staan er twee grote slijp machines (Kaiten toshi's) voor de ingang, waar je eigenlijk tussendoor slingert. De werkplaats is simpel, koud (of warm, ligt aan welk seizoen je ze bezoekt) en ruikt naar staal stof. Heerlijk. De boys van Blenheim, Jo, James & Rich zijn autodidact. Trial and error, heeft geleid tot waar ze nu zijn: perfect ambacht, fine tuning het proces met het oog voor detail en resulterend in schitterende messen. 

" A good knife will, indeed, transform the way you cook." 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen