NENOHI

NENOHI/ NENOX
 
 
Nenohi Cutlery voert twee merken: Nenox voor westerse stijl messen and Nenohi voor Japanse stijl messen. De custom modellen zijn enorm gewild onder de professionals, die vallen voor het uiterlijk en het superieure scherpte behoud, ondanks een hoge aanschafprijs. Eigenaar Yusuke Sawada is zelf tweede generatie eigenaar van het voor Japanse maatstaven nog jonge bedrijf: sinds 1993.
 
Voorheen werden de messen alleen verkocht in luxe department stores in de sjieke wijken van Tokyo, maar door de enorme vraag besloot men sinds enige tijd alleen maar te produceren exclusief voor professionals. 
 
Pas nadat we op audientie zijn geweest in Japan en onze referentie is doorgegeven door opgebouwde relaties van andere messenmakers in Japan, hebben we groen licht gekregen van Sawada san voor de verkoop van zijn exclusieve messen in Nederland.
 
De produktie is beperkt en de wachttijd op een custom exclusief model kan oplopen tot een jaar.
 
De NENOX SW custom modellen behoren tot ons meest attractieve en exclusieve modellen binnen ons assortiment.
 
 
Elwin de Veld over NENOX:
 
Het merk NENOX is opgericht in 1993 in Japan, eigenlijk omdat er een grote vraag was naar roestvrije messen in westerse stijl. In die tijd gebruikten veel chefs uit Tokyo de robuuste roestvrije messen van europese makelaardij, maar klaagden veelal over het enorme verschil in scherpte en scherpte behoud in vergelijking met het Japanse carbon staal.
 
Na veel jaren van ontwerpen, testen van vorm en testen van staal legeringen, brengt NENOHI haar eerste westerse stijl messen op de markt onder de naam NENOX.
 
Nenox houdt vast aan de filosofie van het continue verbeteren van kwaliteit, innovatie, aandacht voor detail en het gebruik van top kwaliteit materialen. NENOHI behoort tot de absolute top van professionele messen en wordt hoog gewaardeerd onder de elite van chefs uit Tokyo en ondertussen ook de Verenigde Staten.
 
Rangelrooij is trots de eerste officiele agent te zijn voor Nederland en Europa.
← Keer terug naar de backoffice    Welkom op Hamono.nl - De webshop van slijperij J.M. van Rangelrooij Verbergen