Wij zullen van maandag 29 april t/m vrijdag 3 mei gesloten zijn.
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • KIKUICHI Ginsan Sanmai Walnoot Heft Bunka 165mm
  • KIKUICHI Ginsan Sanmai Walnoot Heft Bunka 165mm

KIKUICHI Ginsan Sanmai Walnoot Heft Bunka 165mm

€246,00
Incl. btw

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Niet op voorraad
Aan verlanglijst toevoegen Aan verlanglijst toevoegen

Bunka • 165 mm • Ginsan • Japans heft • Walnoot • voor zowel links- als rechtshandig gebruik

Elwin de Veld over de GW serie van Kikuichi

De GW serie van Kikuichi is een perfect voorbeeld van de Japanse woord dat verwijst naar esthetische schoonheid: shibui. Shibui objecten lijken eenvoudig en algemeen te zijn, maar zij omvatten subtiele details, die evenwicht brengen in eenvoud en complexiteit. Het weglaten van tsuchime of suminagashi geeft een elegantie, die kracht uitstraalt, Een opvallende verschijning in al zijn eenvoud. Het 3 laags sanmai lemmet is dun, roestvrij, heeft een kern van ginsan #3 staal en is dun uitgeslepen. Het octaaf heeft van walnoot geeft een goed handgevoel en zorgt dat het mes perfect in de hand ligt.

Elwin de Veld over Kikuichi

Toen in 2014 Hiro bij mij op de zaak kwam, was dit de eerste Japanse messen vertegenwoordiger die ik mocht ontvangen. Ik had een klein select gezelschap uitgenodigd en de eerste messen demo was geboren. Sindsdien nodig ik vaker messenmakers uit en probeer ik de brug te vormen tussen de maker en eindgebruiker. Ieder merk heeft een verhaal, een visie en werkwijze die men niet direct terug ziet in het uiterlijk van een mes, maar leuk is om te delen. Ik blijf erbij, een mes moet je voelen, daar moet je één mee worden, of eigenlijk zoals de Japanners zeggen: je ziel moet je terugvinden in je mes. Ik had dit al vaker gehoord in Japan en Hiro vertelde mij over de Hocho Zuka: een kleine tempel in Japan waar een chef naar toe kan gaan en kan vragen om goede toekomst. Tevens uit hij zijn dank voor de messen die hij heeft gebruikt. De chef belooft dat hij meer zal studeren en er alles aan doet zijn kookkunsten no beter te maken in de toekomst. Met dit in je achterhoofd en wetende dat Kikuichi meer dan 700 jaar bestaat, kijk je toch anders naar een mes van Kikuichi. Eerbied, respect en toewijding.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen