Wij zullen gesloten zijn van maandag 28 juli t/m vrijdag 8 augustus
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • MASAMOTO Swedish Steel Gyuto 210mm Purperhart SW3121PH
  • MASAMOTO Swedish Steel Gyuto 210mm Purperhart SW3121PH

MASAMOTO Swedish Steel Gyuto 210mm Purperhart SW3121PH

€479,00
Incl. btw

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Op voorraad

Gyuto • 210 mm • Swedish steel • Japans heft van purperhart • voor zowel links- als rechtshandig gebruik

Wat de messen van Masamoto zo bijzonder maakt? Ze zijn licht, perfect in balans en dun uitgeslepen. Echt dun! Dat zorgt voor een vlijmscherp mes dat super verfijnd aanvoelt tijdens het snijden. Vooral bij precisie werk, zoals sashimi of fijn snijwerk, komt een Masamoto echt tot zijn recht. Het zijn geen robuuste werkpaarden, maar juist precisiegereedschap voor mensen die graag met zorg en gevoel koken.

Een mes van Masamoto vraagt om een beetje aandacht en techniek, maar wie ermee werkt, wil vaak niets anders meer.

Swedish steel

Swedish steel, vooral geproduceerd in steden als Sandviken en Hagfors, is wereldwijd bekend vanwege zijn zuivere samenstelling en fijne structuur, wat zorgt voor een uitstekende snijkwaliteit en duurzaamheid. Het wordt gehard tot ongeveer 60-62 HRC, waardoor het qua hardheid én puurheid vergelijkbaar is met het traditionele Japanse white steel (Shirogami), maar dan met het grote voordeel dat Swedish steel roestvrij is. Er ontstaat de perfecte combinatie, als een Japanse messenmaker zijn vakmanschap loslaat op het Swedish steel. Dit resulteert in messen die perfect uitgeslepen zijn en tegelijkertijd gemakkelijk te onderhouden zijn. Swedish steel is daarmee de ideale keuze voor wie op zoek is naar een hoogwaardige en gebruiksvriendelijke staalsoort.

Elwin de Veld over Masamoto

Het is niet makkelijk om bij Masamoto aan te kloppen en zomaar een bestelling te doen. Per toeval werd mijn schrijven beantwoord en mochten we op audiëntie komen maken. Meer dan 150 jaar bestaat dit familie bedrijf. Nu met Shodai san, zal als 8ste generatie aan gaan dienen. Blijkt dus dat Masamoto eind 20ste eeuw naar Tokyo is gekomen en daar als eerste messenmaker de takohiki heeft geïntroduceerd in de Japanse keuken. Later kwam pas de yanagiba. Het lijkt of de tijd heeft stilgestaan in de toonzaal van Masamoto, het bedrijf zit al meer dan 130 jaar op dezelfde plek in Tokyo. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen