Wij zullen van maandag 23 december t/m vrijdag 3 januari gesloten zijn
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • MISONO Professional Carbon Gyuto 210 mm 112
  • MISONO Professional Carbon Gyuto 210 mm 112

MISONO Professional Carbon Gyuto 210 mm 112

€148,00
Incl. btw

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Op voorraad

Gyuto • 210 mm • pakka • Carbon • westers handvat • rechtshandig geslepen 

Let op: dit mes kan voorradig zijn met of zonder bloesem gravering. Neem contact met ons op indien je een voorkeur hebt.

De Carbon Swedish Steel series van Misono heeft een klassieke opbouw. Het dunne lemmet is rechtshandig geslepen, waaraan een westers klassiek heft zit. Het hele mes is perfect afgewerkt. De fijne rondingen van het heft geven veel grip en handgevoel, waardoor men niet vermoeid raakt tijdens het snijden. Het pakka wordt niet glad en zal ook snel de temperatuur van uw hand opnemen, wat heel comfortabel is.

Kenmerken serie Carbon Swedish Steel handmade

De Carbon serie heeft een stalen lemmet met een hoog carbon gehalte en een weinig chroom. Misono is geheimzinnig over de precieze samenstelling/ legering van het staal. Misono kiest ervoor om het staal uit Zweden te importeren, maar blijft geheimzinnig of dit bij Sandvik of Uddeholm vandaan komt. Feit is wel, dat het mes, compleet in huis wordt gemaakt. De structuur van het staal is uiterst fijn: dit betekent dat het mes heel scherp te maken is. Het hoge carbon gehalte zorgt voor een taai lemmet dat scherpte lang kan vasthouden.

Het hoge carbon gehalte zorgt ervoor dat het mes snel oxideert. Zodra het mes met zuren of vocht in aanraking komt, zal dit aftekenen op het lemmet. Zorg ervoor dat u het mes na gebruik goed droog maakt voordat u het opbergt. Bewaar het mes daarna ook in een droge ruimte.

Om het karakter van het staal van Misono te optimaliseren, zodra het de vorm van een mes krijgt, ondergaat het staal een 'Sub Zero Treatment'. Door het staal na het smeden af te koelen tot -70 °C graden, ontstaat een uniforme staal hardheid van het mes. Het lemmet is relatief dun, met een medium/licht gewicht. De modellen van Misono zijn rechts handig geslepen en eventueel op aanvraag linkshandig.  Ieder mes wordt in de fabriek handmatig op wetstenen nageslepen voor optimale scherpte. 

De combinatie van heft, gewicht, balans, het extreem dunne en scherpe snijvlak geven een enorm comfort tijdens het snijden. 

Elwin de Veld over Misono messen

Voordat de messen bij Misono de fabriek verlaten, worden ze ieder handmatig gecontroleerd om kwaliteit en afwerking te waarborgen. Misono hanteert een aantal belangrijke uitgangspunten voor het produceren van messen. Zo moet het mes goed na kunnen worden geslepen, eenvoudig scherp zijn te houden en het mes moet langer scherp blijven, zoals vereist wordt in dit segment. 

Afgelopen jaren heb ik veel messen geslepen, waarvan vele Misono modellen. De eerste keer dat ik een Misono mes in handen kreeg, had ik al direct een band. Het fijne handgevoel, goede balans en zeer degelijk. Daarbij de eenvoudige, bijna sobere uitstraling spraken mij direct aan. In de praktijk komt het beste van de Misono naar boven: lang vlijmscherp en ook eenvoudig scherp te houden. Aanzetten op een wetsteen, of tijdens servies bijhouden op een fijn keramisch staal, geeft het beste resultaat. Misono produceert messen die voldoen aan de allerhoogste eisen van de professional en ervaren hobbyist.

Jaarlijks produceert Misono, grotendeels handmatig, meer dan 150.000 messen. De unieke afwerking van het polijsten van het lemmet en de enorme aandacht voor detail, zorgen ervoor dat Misono onbetwist thuishoort bij het absolute topsegment van messen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen