Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • RYUSEN Blazen WA Sujihiki 260 mm BZ 421
  • RYUSEN Blazen WA Sujihiki 260 mm BZ 421

RYUSEN Blazen WA Sujihiki 260 mm BZ 421

€379,00
Incl. btw

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Op voorraad

Sujihiki • 260 mm • speciaal gevormd walnoot octaaf heft • SG-2 kern • damaststaal Nashiji finish (Perenhuid) • voor zowel links- als rechtshandig gebruik

De Blazen serie heeft een kern van SG-2, tussen 2 lagen roestvrij staal. Het lemmet is relatief dun, met een medium/licht gewicht. Het mes geeft veel handgevoel, mede door het perfect gevormde Japanse octaaf heft. Het logo op het heft kan in gebruik minder zichtbaar worden.

Kenmerken van de Blazen serie

Het fraai gelijnde damast op het lemmet is afgewerkt met een prachtige Nashiji finish, esthetisch heel mooi en in combinatie met het dun uitgeslepen lemmet geeft het ook weinig weerstand tijdens het snijden. 

Het klassieke Japanse heft is gemaakt van walnoot en heeft een kleine verdikking om meer handgevoel te creëren. Het heft voelt heel comfortabel en nodigt uit tot veel snijden. Het mes is gemakkelijk te sturen, dankzij de rechte vlakken en doet precies wat gevraagd wordt. 

De combinatie van heft, gewicht, balans, het extreem dunne en scherpe snijvlak geven een enorm comfort tijdens het snijden. De kern van het lemmet bestaat uit SG-2 staal, ook wel poedermetallurgish staal, geleverd door Takefu steel in Fukui. Het SG-2 staal is na het smeden gehard in een zoutbad, wat resulteert in een juiste hardheid en taaiheid van het staal, dat niet alleen heel scherp te slijpen is, maar ook heel lang scherp blijft. Deze topserie van Ryusen heeft het hardste lemmet van alle Ryusen modellen: 62 HRC.

Elwin de Veld over de messen van Ryusen

Toen ik begon met het slijpen van messen, kreeg ik wel eens een speciaal model in handen. Een mes van Ryusen was daar een van. Om exact de kwaliteit van staal te meten, is er geen betere graadmeter dan het daadwerkelijk handmatig slijpen van een mes: Ryusen behoort tot de absolute top in de wereld van koksmessen.

Tot enige tijd geleden maakte Ryusen verschillende modellen voor het gilde in Echizen, maar sinds kort richten ze zich volledig op hun eigen bedrijf. Ryusen heeft veel tijd aan onderzoek besteed op het gebied van fabriceren (smeden, harden, slijpen en afwerken), maar ook feedback gekregen van de professionele eindgebruiker. Hun toewijding, doorzettingsvermogen en het alleen genoegen nemen met het allerbeste, zorgen ervoor dat ieder mes perfect is afgewerkt en voldoet aan de hoogste eisen van een compleet handgemaakt koksmes. Het complete proces van het smeden tot het ontwerp van het doosje wordt door Ryusen in eigen beheer uitgevoerd. Ik ben zeer trots importeur te zijn van Ryusen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen