Let op: door de feestdagen heeft PostNL het extra druk. Hierdoor kan de bezorging van je pakketje langer duren dan normaal.
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • SAKAI TAKAYUKI 17 laags Petty 80 mm zwart 14176
  • SAKAI TAKAYUKI 17 laags Petty 80 mm zwart 14176

SAKAI TAKAYUKI 17 laags Petty 80 mm zwart 14176

€89,00
Incl. btw

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Op voorraad

Petty • 80 mm • 17 laags • VG-10 kern • westers handvat van zwart pakka • voor zowel links- als rechtshandig gebruik 

Kenmerken van de 17 laags serie 

De 17 laags serie van gemaakt van 16 zachtere lagen met een kern van VG10. Door zijn medium gewicht ligt het mes prettig in de hand, terwijl het zwarte pakkahouten heft een vertrouwd gevoel geeft dankzij de subtiel rond afgewerkte vorm. Het balanspunt ligt iets naar voren, veroorzaakt door het iets lichtere, westers gevormde heft.

De buitenste laag is gehamerd (Tsuchime) en zorgt voor minder raakvlak met het product tijdens het snijden. Ik zeg daar altijd wel bij: "de aardappel zal er niet vanaf vallen, maar minder weerstand geeft het zeer zeker."

Veel chefs zijn enorm enthousiast over deze serie: een heel goed presterend mes voor een hele goede prijs.

Elwin de Veld over de messen van Sakai Takayuki

Onze reizen in Japan begonnen eigenlijk altijd in Osaka, van waaruit we de Shinkansen (bullet train) namen naar Seki, in Gifu prefectuur. Sinds enige tijd begint onze reis in Sakai, zuid Osaka, waar we altijd een warm ontvangst krijgen van Aoki san en Ogawa san, van Sakai Takayuki. Afgelopen jaren is ook in onze winkel de vraag naar specialistische Japanse traditionele messen gestegen: Yanagiba’s, Sakimura’s of Kengata’s: allemaal namen van modellen die gebruikt worden in de Japanse keuken, veelal voor de diverse bereidingen van vis.

Sakai Takayuki is mijn sleutel die de deur opent naar de wereld van traditionele Japanse messen, met als klap op de vuurpijl, een enorm assortiment koksmessen speciaal gericht op de westerse markt. Voor de Japanse traditionele messen heeft Sakai Takayuki Japan’s beste meestersmeden in huis, o.a.: Itsuo Doi en Kenji Togashi. Meesterslijper Yamatsuke san, met zijn vaste hand op de Kaiten Toshi (Japanse watersteen machine), staat garant voor een superieure afwerking van absolute scherpte en scherptebehoud. Sakai Takayuki koopt veel van zijn staal in bij Aichi steel (hoofdkantoor dicht bij Nagoya) en werkt onder andere met de carbon stalen Shirogami White en Aogami Blue staal. Leuk detail: de kleuren in deze namen hebben niks te maken met de kleur van het staal, maar alles met de kleur van de verpakking van het onbewerkte staal in de fabriek. De westerse modellen worden in huis in Osaka handmatig afgewerkt (slijpen), maar grotendeels gefabriceerd in Seki in Gifu prefectuur. VG10 staal en staallegeringen met chroom molybdeen voeren hier de hoofdtoon. In Seki maakt men gebruik van kleine subcontractors (leveranciers), die het halffabricaat maken. De afwerking en kwaliteitscontrole worden gedaan in Sakai. De afwerking en kwaliteit is, zoals men altijd kan verwachten van Takayuki, subliem.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen