Let op: Wij zijn van maandag 18 oktober t/m vrijdag 22 oktober gesloten! Bestellingen in deze periode worden pas maandag 25 oktober verstuurd!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • SAKAI TAKAYUKI Kurokage Kengata 190 mm 07494
  • SAKAI TAKAYUKI Kurokage Kengata 190 mm 07494

SAKAI TAKAYUKI Kurokage Kengata 190 mm 07494

€185,00
Incl. btw

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Op voorraad

Kengata • 190 mm • VG10 gehamerd met fluorine coating • Japans heft • wenge • voor zowel links- als rechtshandig gebruik

Let op: wij adviseren deze messen niet te graveren.

Kenmerken van de Kurokage serie

De Kurokage is zeer geschikt om sushi rolls te snijden, dankzij de Fluorine coating blijft de lauw warme rijst veel minder plakken. Maar denk ook aan verfijnde kruiden als bieslook, in combinatie met het vlijmscherp uitgeslepen VG10 staal werkt dit ideaal. Houdt u er rekening mee dat een coating gevoelig is, dus niet bewerken met staal borstel of andere scherpe producten, die het lemmet kunnen beschadigen. Na gebruik droog maken en droog opbergen

Elwin de Veld over de messen van Sakai Takayuki

Onze reizen in Japan begonnen eigenlijk altijd in Osaka, van waaruit we de Shinkansen (bullet train) namen naar Seki, in Gifu prefectuur. Sinds enige tijd begint onze reis in Sakai, zuid Osaka, waar we altijd een warm ontvangst krijgen van Aoki san en Ogawa san, van Sakai Takayuki. Afgelopen jaren is ook in onze winkel de vraag naar specialistische Japanse traditionele messen gestegen: Yanagiba’s, Sakimura’s of Kengata’s: allemaal namen van modellen die gebruikt worden in de Japanse keuken, veelal voor de diverse bereidingen van vis.


Sakai Takayuki is mijn sleutel die de deur opent naar de wereld van traditionele Japanse messen, met als klap op de vuurpijl, een enorm assortiment koksmessen speciaal gericht op de westerse markt. Voor de Japanse traditionele messen heeft Sakai Takayuki Japan’s beste meestersmeden in huis, o.a.: Itsuo Doi en Kenji Togashi. Meesterslijper Yamatsuke san, met zijn vaste hand op de Kaiten Toshi (Japanse watersteen machine), staat garant voor een superieure afwerking van absolute scherpte en scherptebehoud. Sakai Takayuki koopt veel van zijn staal in bij Aichi steel (hoofdkantoor dicht bij Nagoya) en werkt onder andere met de carbon stalen Shirogami White en Aogami Blue staal. Leuk detail: de kleuren in deze namen hebben niks te maken met de kleur van het staal, maar alles met de kleur van de verpakking van het onbewerkte staal in de fabriek. De westerse modellen worden in huis in Osaka handmatig afgewerkt (slijpen), maar grotendeels gefabriceerd in Seki in Gifu prefectuur. VG10 staal en staallegeringen met chroom molybdeen voeren hier de hoofdtoon. In Seki maakt men gebruik van kleine subcontractors (leveranciers), die het halffabricaat maken. De afwerking en kwaliteitscontrole worden gedaan in Sakai. De afwerking en kwaliteit is, zoals men altijd kan verwachten van Takayuki, subliem.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen