Let op: Wij zijn van maandag 18 oktober t/m vrijdag 22 oktober gesloten! Bestellingen in deze periode worden pas maandag 25 oktober verstuurd!
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • SAKAI TAKAYUKI Mirror 45 laags Santoku 170 mm 07422
  • SAKAI TAKAYUKI Mirror 45 laags Santoku 170 mm 07422

SAKAI TAKAYUKI Mirror 45 laags Santoku 170 mm 07422

€125,00
Incl. btw

De beoordeling van dit product is 5 van de 5

(2)
Niet op voorraad
Aan verlanglijst toevoegen Aan verlanglijst toevoegen

Santoku • 170 mm • 45 laags • VG10 kern • westers heft van pakka • voor zowel links- als rechtshandig gebruik 

Kenmerken van de Mirror serie

45 Lagen damaststaal met een comfortabel klassiek heft van zwart pakka geven deze serie een duidelijke eigen uitstraling. Een zeer comfortabel heft: groot genoeg voor westerse handen en ideaal in zijn gewicht. Aan het uiteinde van het heft is een klein stukje uitgenomen, speciaal voor de pink en ringvinger. Het geeft net dat stukje extra handgevoel.

Het lemmet is opgebouwd uit 45 lagen zachter roestvrij staal (22|22), met een kern van VG10 staal. Het lemmet is mooi dun uitgeslepen bij het snijvlak waardoor het heel makkelijk snijdt. In de praktijk blijkt dit ook makkelijk na te slijpen te zijn met een wetsteen of keramisch staal. De buitenste laag is hoog gepolijst en zorgt voor weinig wrijving met het product.

Veel chefs zijn enorm enthousiast over deze serie: een heel goed presterend mes voor een hele goede prijs met een, niet onbelangrijk, zeer fraai uiterlijk.

Elwin de Veld over de messen van Sakai Takayuki

Onze reizen in Japan begonnen eigenlijk altijd in Osaka, van waaruit we de Shinkansen (bullet train) namen naar Seki, in Gifu prefectuur. Sinds enige tijd begint onze reis in Sakai, zuid Osaka, waar we altijd een warm ontvangst krijgen van Aoki san en Ogawa san, van Sakai Takayuki. Afgelopen jaren is ook in onze winkel de vraag naar specialistische Japanse traditionele messen gestegen: Yanagiba’s, Sakimura’s of Kengata’s: allemaal namen van modellen die gebruikt worden in de Japanse keuken, veelal voor de diverse bereidingen van vis.


Sakai Takayuki is mijn sleutel die de deur opent naar de wereld van traditionele Japanse messen, met als klap op de vuurpijl, een enorm assortiment koksmessen speciaal gericht op de westerse markt. Voor de Japanse traditionele messen heeft Sakai Takayuki Japan’s beste meestersmeden in huis, o.a.: Itsuo Doi en Kenji Togashi. Meesterslijper Yamatsuke san, met zijn vaste hand op de Kaiten Toshi (Japanse watersteen machine), staat garant voor een superieure afwerking van absolute scherpte en scherptebehoud. Sakai Takayuki koopt veel van zijn staal in bij Aichi steel (hoofdkantoor dicht bij Nagoya) en werkt onder andere met de carbon stalen Shirogami White en Aogami Blue staal. Leuk detail: de kleuren in deze namen hebben niks te maken met de kleur van het staal, maar alles met de kleur van de verpakking van het onbewerkte staal in de fabriek. De westerse modellen worden in huis in Osaka handmatig afgewerkt (slijpen), maar grotendeels gefabriceerd in Seki in Gifu prefectuur. VG10 staal en staallegeringen met chroom molybdeen voeren hier de hoofdtoon. In Seki maakt men gebruik van kleine subcontractors (leveranciers), die het halffabricaat maken. De afwerking en kwaliteitscontrole worden gedaan in Sakai. De afwerking en kwaliteit is, zoals men altijd kan verwachten van Takayuki, subliem.

 

De beoordeling van dit product is 5 van de 5

Arjen |

Geweldig mes, pas na ruim een jaar dagelijks gebruik begint ie wat minder scherp te worden. Ligt heerlijk in de hand. Fantastisch geholpen ook! Ik kom binnenkort het koksmes kopen uit dezelfde serie kopen.

De beoordeling van dit product is 5 van de 5

Ina van Rooijen |

Een prachtig mes. Ligt erg fijn in de hand. Zeker voor een dameshand. Ik ben heel goed geadviseerd.
Op al mijn vragen kreeg ik zeer professioneel antwoord. Een aanrader deze slijperij.

5 sterren op basis van 2 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Dit vind je misschien ook leuk