Wij zullen van maandag 23 december t/m vrijdag 3 januari gesloten zijn
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • SAKAI TAKAYUKI TUS Gyuto 210 mm
  • SAKAI TAKAYUKI TUS Gyuto 210 mm

SAKAI TAKAYUKI TUS Gyuto 210 mm

€82,00
Incl. btw

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Op voorraad

Gyuto • 210 mm • TUS staal • westers handvat van tweekleurig pakka • voor rechtshandig gebruik 

Kenmerken van de TUS serie

Het chroom molybdeen lemmet met het duidelijke Takayuki logo en het comfortabele klassieke heft van tweekleurig pakkahout, geven deze serie een duidelijke eigen identiteit. Takayuki kan zelf niet direct met een betekenis van TUS komen, maar ik denk dat TUS staat voor ‘TU’ngsten ‘S’teel, waar het staal dicht bij in de buurt komt. Deze serie is een perfecte instap in de wereld van Japanse messen. Makkelijk aan te zetten en een lang behoud van scherpte in de praktijk. Het mes is bijzonder licht, het lemmet dun opgebouwd en goed scherp uitgeslepen. Een klassiek model met goede eigenschappen, die ik aanraad bij de beginnende kok of enthousiaste thuis kok. Veel chefs zijn enorm enthousiast over deze serie: een heel goed presterend mes voor een hele goede prijs. Vooral de Sujihiki krijgt heel veel bijval als slicer voor vlees en vis.

Elwin de Veld over de messen van Sakai Takayuki

Onze reizen in Japan begonnen eigenlijk altijd in Osaka, van waaruit we de Shinkansen (bullet train) namen naar Seki, in Gifu prefectuur. Sinds enige tijd begint onze reis in Sakai, zuid Osaka, waar we altijd een warm ontvangst krijgen van Aoki san en Ogawa san, van Sakai Takayuki. Afgelopen jaren is ook in onze winkel de vraag naar specialistische Japanse traditionele messen gestegen: Yanagiba’s, Sakimura’s of Kengata’s: allemaal namen van modellen die gebruikt worden in de Japanse keuken, veelal voor de diverse bereidingen van vis. Sakai Takayuki is mijn sleutel die de deur opent naar de wereld van traditionele Japanse messen, met als klap op de vuurpijl, een enorm assortiment koksmessen speciaal gericht op de westerse markt. Voor de Japanse traditionele messen heeft Sakai Takayuki Japan’s beste meestersmeden in huis, o.a.: Itsuo Doi en Kenji Togashi. Meesterslijper Yamatsuke san, met zijn vaste hand op de Kaiten Toshi (Japanse watersteen machine), staat garant voor een superieure afwerking van absolute scherpte en scherptebehoud. Sakai Takayuki koopt veel van zijn staal in bij Aichi steel (hoofdkantoor dicht bij Nagoya) en werkt onder andere met de carbon stalen Shirogami White en Aogami Blue staal. Leuk detail: de kleuren in deze namen hebben niks te maken met de kleur van het staal, maar alles met de kleur van de verpakking van het onbewerkte staal in de fabriek. De westerse modellen worden in huis in Osaka handmatig afgewerkt (slijpen), maar grotendeels gefabriceerd in Seki in Gifu prefectuur. VG10 staal en staallegeringen met chroom molybdeen voeren hier de hoofdtoon. In Seki maakt men gebruik van kleine subcontractors (leveranciers), die het halffabricaat maken. De afwerking en kwaliteitscontrole worden gedaan in Sakai. De afwerking en kwaliteit is, zoals men altijd kan verwachten van Takayuki, subliem.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen

Dit vind je misschien ook leuk