ROOIJ Ginsan Kiritsuke 210mm MA2-K21W

€249,00
Beschikbaarheid: Op voorraad (4)

Kiritsuke • 210 mm • Ginsan #3 nashiji finish • Japans octaaf heft • Walnoot • voor zowel links- als rechtshandig gebruik

Elwin de Veld over zijn Ginsan series:

Een compleet handgemaakt mes, met een rauwe uitstraling. Tanaka san maakt een iets hoger lemmet dan we gewend zijn van onze andere messen, wat resulteert in een mes mat wat meer gewicht dan je gewend ben van een klassiek Japans mes met wa heft. Meer gevoel, meer stabiliteit en een mooi raakvlak tegen het produkt tijdens het snijden. Het roestvrije lemmet is met de hand op de watersteen dun uitgeslepen, waardoor het mes mooi dun is achter de vouw, resultaat: weinig weerstand tijdens het snijden. Dit gecombineerd met een vlijmscherpe vouw zorgen voor een "wow" effect tijdens het snijden.

ROOIJ GINSAN

Onze ROOIJ GINSAN series wordt gemaakt door onze messensmid in Nagasaki prefectuur, Tanaka san, 4e generatie van dit familie bedrijf. In zijn kleine smederij vlakbij zijn huis, maakt hij verschillende series, waaronder onze 3 laags GINSAN serie: San Mai gesmeed. 3 lagen gesmeed staal: twee lagen roestvrij aan de buitenzijde, met een kern van Ginsan. Tanaka san geeft zijn messen een rauwe uitstraling en geen enkel mes is hetzelfde. Zijn stijl: "Schoonheid door imperfektie en altijd op zoek naar verbeteren van het proces", een stijl die door veel smeden wordt omarmd in Japan. Coninue op zoek naar het verbeteren van het proces met als resultaat een perfekt mes, wat zich bewijst in de praktijk.

GINSAN /Gingami No.3 ("Silver Paper No.3”) / Gin#3 ("Silver#3") / Ginsan-kō ("Silver 3 Steel")

Gingami No. 3, ofwel ginsan steel (gemaakt door Hitachi Metals Ltd.) is een stainless steel met een zeer fijne structuur, die uitermate geschikt is voor het behoud van scherpte en ook heel scherp te slijpen is. De eigenschappen van ginsan zijn vergelijkbaar met sommige Japanse klassieke carbon white of yellow steels.   Ginsan is populair bij zowel professionals als thuis koks en over het algemeen is het makkelijker scherp te houden dan VG10.

Elwin de Veld over ROOIJ messen:

Een mes van Rangelrooij moet een mes van Rangelrooij zijn. Geen Ryusen, geen MAC, geen Takayuki, maar een eigen identiteit. Nu, het is 2019, slijp ik 25 jaar koksmessen, dag in dag uit. Ik denk dat ik ondertussen wel alle modellen een keer in mijn handen heb gehad. Nee, ik ga niet opnieuw het mes uitvinden, nee, ik ga het niet zelf smeden. Mijn vrienden ( zakenrelatie klinkt vreemd na zoveel jaar ) in Japan kunnen dit zoveel beter. Ik kan wel aangeven hoe ik het mes opgebouwd wil hebben, welke staalsoorten, welke model heften en hoe de geometrie en afwerking moet zijn. En geloof mij maar, dat ik al mijn kennis heb ingezet om ROOIJ messen tot een absoluut succes te maken. 

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    You want your knives to be sharpened? Please visit: www.messenslijpen.nl " A Japanese knife will change your life" Verbergen