RYUSEN Houenryu sujihiki 240 mm HE-209

€1.878,00
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Sujihiki • 240 mm • heft van gekleurd hars • coreless VG10/VG2 • westers handvat • voor zowel links- als rechtshandig gebruik 

 

Houenryu coreless VG10/VG2 staal. De toekomst is nu, een ultieme combinatie van 2 Japanse staalsoorten, gesmeed tot op het snijvlak. De hybride vorm van het handvat, maakt dat het zeer comfortabel in de hand ligt en een lust voor het oog is. 

Coreless lemmet

Het vervaardigen van het druppelpatroon op dit lemmet, vereist een hoge mate van bekwaamheid van de messenmaker. De 70 lagen damaststaal VG10 en VG2 lopen door tot op het snijvlak van het lemmet. Dit garandeert uiterste scherpte en snijgemak. Deze coreless smeedtechniek is een kenmerk van de hoge mate van kennis en meesterschap bij Ryusen.

 

Kenmerken Houenryu:

De Hoenryu heeft een lemmet van coreless VG10/VG2 staal, ook wel honyaki VG10/VG2. Het lemmet is relatief dun, met een medium/licht gewicht. Het mes geeft veel handgevoel, mede door het voor westerse handen perfect gevormde heft. Het coreless lemmet  is afgewerkt met een prachtige mirror finish, niet alleen esthetisch heel mooi, maar geeft ook minder weerstand tijdens het snijden. 

Het heft is ergonomisch ontworpen en geeft een extreem goed handgevoel. Het mes is gemakkelijk te sturen en doet precies wat gevraagd wordt. Deze Hoenryu heeft een heft van esdoorn, voorzien van drie laklagen. Dit proces duurt drie dagen en kan maar door enkele ambachtslieden in de regio van Fukui (Japan) worden gedaan. De combinatie van heft, gewicht, balans, het extreem dunne en scherpe snijvlak geven een enorm comfort tijdens het snijden. Het coreless staal is na het smeden gehard in een zoutbad, wat resulteert in een juiste hardheid en taaiheid van het staal, dat niet alleen heel scherp te slijpen is, maar ook heel lang scherp blijft.

 

Elwin de Veld over de messen van Ryusen:

Toen ik begon met het slijpen van messen, kreeg ik wel eens een speciaal model in handen. Een mes van Ryusen was daar een van. Om exact de kwaliteit van staal te meten, is er geen betere graadmeter dan het daadwerkelijk handmatig slijpen van een mes: Ryusen behoort tot de absolute top in de wereld van koksmessen.

Tot enige tijd geleden maakte Ryusen verschillende modellen voor het gilde in Echizen, maar sinds kort richten ze zich volledig op hun eigen bedrijf. Ryusen heeft veel tijd aan onderzoek besteed op het gebied van fabriceren (smeden, harden, slijpen en afwerken), maar ook feedback gekregen van de professionele eindgebruiker. Hun toewijding, doorzettingsvermogen en het alleen genoegen nemen met het allerbeste, zorgen ervoor dat ieder mes perfect is afgewerkt en voldoet aan de hoogste eisen van een compleet handgemaakt koksmes. Het complete proces van het smeden tot het ontwerp van het doosje wordt door Ryusen in eigen beheer uitgevoerd. Ik ben zeer trots importeur te zijn van Ryusen.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    You want your knives to be sharpened? Please visit: www.messenslijpen.nl " A Japanese knife will change your life" Verbergen