ZANMAI Forest Molybdenum Green Gyuto 180 mm HBG-6004M

€106,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Gyuto • 180 mm • groen micarta • chroom molybdenum • voor rechtshandig gebruik 

 

Prachtig instap model van Zanmai.  

 

Kenmerken serie ZANMAI Forest:

De Forest serie heeft een chroom molybdenum relatief dun lemmet, met een medium/licht gewicht. Het mes geeft veel handgevoel, mede door het voor westerse handen perfect gevormde micarta heft, met balans punt aan de achterzijde. Dankzij dit echtra gewicht voelt het mes goed aan en heeft een mooi balans rond de krop.

De combinatie van heft, gewicht, balans, het extreem dunne en scherpe snijvlak geven een enorm comfort tijdens het snijden. Het molybdenum staal is na het smeden en uitdunnen gehard door het mes extreem af te koelen, wat resulteert in een juiste hardheid en taaiheid van het staal, dat niet alleen heel scherp te slijpen is, maar ook heel lang scherp blijft.

 

Elwin de Veld over Mcusta Zanmai:

De president van Zanmai, Tomohiro Hasegawa, is eigenlijk nog maar net komen kijken in de wereld van koksmessen. Het bedrijf Mcusta bestaat al meer dan dertig jaar, maar hebben zich altijd gericht op zakmessen en scharen. De afgelopen 10 jaar hebben ze zich bewezen op de markt van koksmessen en hoe! Alle kennis en knowhow die het bedrijf al vergaart had, werd direkt gebruikt bij de nieuwe productie lijn voor koksmessen: modern en met gebruik van de nieuwste high end materialen. 

Tomohiro san is mijn klasgenoot, althans, dat was als hij in Nederland was geboren of ik in Japan. We noemen elkaar in ieder geval zo, classmates. Ondertussen werken er zo'n 35 mensen in de fabriek en is Tomo san een grote president van een messenmerk dat zich sterk manifesteert in de hoogste regionen van de markt. ZANMAI!

 

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
← Keer terug naar de backoffice    You want your knives to be sharpened? Please visit: www.messenslijpen.nl " A Japanese knife will change your life" Verbergen