Je winkelwagen is momenteel leeg
Sujihiki Kiritsuke • 240 mm • Gin san #3 stainless clad • Japans kersen octaaf heft • Dubbel V geslepen voor zowel links- als rechtshandig gebruik
Combinatie van Silver #3 steel ( Ginsan ) met aan de buitenzijdes roestvrij staal. De finish is perfect, waarbij het snijvlak met de hand is afgewerkt om, naast ultieme scherpte, een heel fraai contrast te creëren.
Gingami No. 3, ofwel ginsan steel (gemaakt door Hitachi Metals Ltd.) is een stainless steel met een zeer fijne structuur, die uitermate geschikt is voor het behoud van scherpte en ook heel scherp te slijpen is. De eigenschappen van ginsan zijn vergelijkbaar met sommige Japanse klassieke carbon white of yellow steels. Ginsan is populair bij zowel professionals als thuis koks en over het algemeen is het makkelijker scherp te houden dan VG10.
De jonge ambachtsmannen ( rond de 40 jaar ) produceren op traditionele wijze dubbel V gelsepen lemmets. Deze manier van afwerking zorgt voor een extreem dunne en scherpe vouw, maar is bijzonder moeilijk te verkrijgen. Zeker vanuit de hand uit slijpen, zoals het bij HADO wordt gedaan. HADO is er nu in 3 series : white #2 kurouchi series (SUMI ), Ginsan met stainless clad ( Ginsan ) and White #1 met stainless clad ( Junpaku ). Waar deze laatste serie uniek is en moeilijk te vinden. Ten eerste is white #1 moeilijk te smeden en het wordt niet makkelijker met een roestvrijstalen buitenlaag. White #2 zie je veel meer, omdat het vriendelijker is met smeden en meer ambachtsmensen dit beheersen. Helaas door de pandemie hebben we nog geen bezoek aan de nieuwe werkplaats in Sakai kunnen maken, maar ook HADO staat hoog op onze lijst.