Je winkelwagen is momenteel leeg
Gyuto • 210 mm • White #2 kurouchi iron clad • Japans gebrand eiken octaaf heft • Dubbel V geslepen voor zowel links- als rechtshandig gebruik
Combinatie van white #2 met aan de buitenzijdes kurouchi staal. De finish is perfect, waarbij het snijvlak met de hand is afgewerkt om, naast ultieme scherpte, een heel fraai contrast te creëren.
Niet vernoemd naar de kleur van het staal, maar naar het papier waarin het staal is verpakt bij de Hitachi staalfabriek in Japan. Er zijn 3 verschillende gradaties: #1,#2 & #3, waarvan #1 de hoogste hoeveelheid carbon heeft en #3 de laagste. Over het algemeen kan men #1 heel scherp krijgen, maar #1 is breukgevoelig. Terwijl #3 het langste scherp zal blijven en taaier is. Gradatie #2 is het meest voorkomende in white steel. White steel is een heel fijne staalsoort met een laag percentage ijzer, geliefd omdat het makkelijk scherp te maken is. In de praktijk kan met een wetsteen snel een heel scherp snijvlak gemaakt worden. Veelal gebruikt door sushi chefs die een heel scherp mes willen. White steel roest heel snel en dient goed onderhouden te worden.
De jonge ambachtsmannen ( rond de 40 jaar ) produceren op traditionele wijze dubbel V gelsepen lemmets. Deze manier van afwerking zorgt voor een extreem dunne en scherpe vouw, maar is bijzonder moeilijk te verkrijgen. Zeker vanuit de hand uit slijpen, zoals het bij HADO wordt gedaan. HADO is er nu in 3 series : white #2 kurouchi series (SUMI ), Ginsan met stainless clad ( Ginsan ) and White #1 met stainless clad ( Junpaku ). Waar deze laatste serie uniek is en moeilijk te vinden. Ten eerste is white #1 moeilijk te smeden en het wordt niet makkelijker met een roestvrijstalen buitenlaag. White #2 zie je veel meer, omdat het vriendelijker is met smeden en meer ambachtsmensen dit beheersen. Helaas door de pandemie hebben we nog geen bezoek aan de nieuwe werkplaats in Sakai kunnen maken, maar ook HADO staat hoog op onze lijst.