Je winkelwagen is momenteel leeg
Aanzetstaal • 270 mm • Verfijnd zwart keramiek • zwart kunststof handvat
Dit aanzetstaal is perfect voor het dagelijks gebruik en bijhouden van je keukenmessen. Als je het regelmatig gebruikt, blijft je mes langer scherp en in goede conditie.
Het is gemaakt van een speciaal soort keramiek dat superhard en slijtvast is. Daardoor is het uitstekend geschikt voor het onderhouden van zowel Japanse als Westerse messen.
Let wel op: dit is een vrij verfijnd aanzetstaal. Het werkt ideaal als je mes net geslepen is of net hebt aangeschaft. Is je mes al een paar maanden intensief in gebruik en wat botter geworden? Dan raden we aan om een grover keramisch of diamanten aanzetstaal te gebruiken voor beter resultaat.
Toen ik begon met messen slijpen, samen met mijn grootvader in 1994, gingen we op bezoek bij vele restaurants in Den Haag om messen te slijpen. Later, toen ik de slijperij had overgenomen, moest ik zelf op pad. In 1998 kwam ik bij restaurant Seinpost in de keuken, toen nog met Paul van Waarden als chef, voor een ronde messen slijpen. Gert Jan Cieremans, de laatste Chef van het nu gesloten Seinpost, werkte daar net 2 jaar als chef de parti. Ook meneer Kuntz werkte daar in de keuken en hij had een MAC. Daar was hij helemaal lyrisch over. Ik mocht het van hem slijpen en op dat moment is mijn liefde voor Japanse messen geboren. Een genot om te slijpen, vlijmscherp en ook extreem lang scherp te houden in vergelijk in met alle messen die ik toen dan toe had geslepen.
Mijn eerste order bij MAC waren 6 messen van de Original serie. Deze gaf ik door aan bevriende chefs om te kijken wat ze er van vonden. Natuurlijk heb ik die eerste modellen nooit terug gekregen, beste mes wat ze tot dan toe hadden gebruikt. Sindsdien is MAC ook niet meer weg te denken uit de Nederlandse restaurant keukens.