Je winkelwagen is momenteel leeg
Gyuto • 210 mm • esdoorn octaaf heft • Nashiji Kurouichi white #2 • sanmai • voor zowel links- als rechtshandig gebruik
Deze fraaie gyuto wordt gemaakt in samenwerking met Mutsumi Hinoura, zoon van de meester Tsukasa Hinoura, uit Sanjo city, Niigata prefektuur. De nashiji kurouichi finish beschermt het mes tegen oxidatie. De kern bestaat uit white #2 staal en bijzonder scherp uitgeslepen.
Op de achtezijde van het lemmet staat de Weng-Ryu, het logo van OUL Sakai.
White steel, ook wel: Shirogami/White paper/Shiroko steel
Niet vernoemd naar de kleur van het staal, maar naar het papier waarin het staal is verpakt bij de Hitachi staalfabriek in Japan. Er zijn 3 verschillende gradaties: #1,#2 & #3, waarvan #1 de hoogste hoeveelheid carbon heeft en #3 de laagste. Over het algemeen kan men #1 heel scherp krijgen, maar #1 is iets fragieler, terwijl #3 iets zachter zal zijn en taaier is. Gradatie #1 & #2 is het meest voorkomende in white steel. White steel is een heel fijne staalsoort met een laag percentage ijzer, geliefd omdat het makkelijk scherp te maken is. In de praktijk kan met een wetsteen snel een heel scherp snijvlak gemaakt worden. Het betekent niet dat het mes nooit geslepen hoeft te worden door een professional, ook in Japan moeten messen opnieuw worden geconditioneerd. Veelal gebruikt door sushi chefs die een heel scherp mes willen. White steel roest en dient goed onderhouden te worden, maar daar zullen alle staal karakteristieken ruimschoots tegen opwegen.
Elwin de Veld over OUL Sakai:
Veel Japanse messenmakers maken gebruik van de regio. Hier bedoel ik mee, dat er veel gebruik gemaakt van sub contractors. Zo ook in Sakai regio, ten zuiden van Osaka, hier bevinden zich veel kleine bedrijven die gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld smeden of slijpen. OUL sakai is een klein bedrijf die gespecialiseerd zijn in het slijpen van dubbel bevel shinogi lemmets. Ze zoeken de beste lemmets uit de regio en laten deze slijpen door meesterslijper Marayuma san.