Je winkelwagen is momenteel leeg
Gyuto • 210 mm • VG10 kern • 33 laags met ladder damascus • Japans octaaf heft • Grijs pakka • voor zowel links- als rechtshandig gebruik
Veel messenmakers hanteren een hazakai (smeedlijn) in een soort golfpatroon of een mooi vloeiende lijn, bij deze serie is het een trapsgewijs patroon, vandaar de naam: Ladder Damascus. Het patroon wordt gecreëerd door opeenvolgende kuiltjes in het lemmet te slijpen. Door vervolgens het mes uit te slijpen, polijsten en te stralen wordt het unieke patroon gecreëerd.
Het lemmet is opgebouwd uit 32 lagen zachter roestvrij staal (16|16), met een kern van VG10 staal. Het mes is mooi dun uitgeslepen bij het snijvlak waardoor het heel makkelijk snijdt. In de praktijk blijkt dit ook makkelijk na te slijpen te zijn met een wetsteen of keramisch staal. Een klassiek Japans heft van pakka, groot genoeg voor westerse handen en ideaal in zijn gewicht. Het lemmet is bij de hiel, dicht tegen de krop aan, een stukje uitgenomen, waardoor het mes dichter bij het balanspunt kan worden vastgehouden tijdens het snijden. Hierdoor wordt het mes enorm comfortabel en een genot om mee te snijden.
Een mes van Rangelrooij moet een mes van Rangelrooij zijn. Geen Ryusen, geen MAC, geen Takayuki, maar een eigen identiteit. Nu, het is 2021, slijp ik 27 jaar koksmessen, dag in dag uit. Ik denk dat ik ondertussen wel alle modellen een keer in mijn handen heb gehad. Nee, ik ga niet opnieuw het mes uitvinden, nee, ik ga het niet zelf smeden. Mijn vrienden ( zakenrelatie klinkt vreemd na zoveel jaar ) in Japan kunnen dit zoveel beter. Ik kan wel aangeven hoe ik het mes opgebouwd wil hebben, welke staalsoorten, welke model heften en hoe de geometrie en afwerking moet zijn. En geloof mij maar, dat ik al mijn kennis heb ingezet om ROOIJ messen tot een absoluut succes te maken.