Wij zullen van maandag 23 december t/m vrijdag 3 januari gesloten zijn
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Product image slideshow Items

  • RYUSEN Oukokuryu Sujihiki 260 mm OK-106
  • RYUSEN Oukokuryu Sujihiki 260 mm OK-106

RYUSEN Oukokuryu Sujihiki 260 mm OK-106

€769,00
Incl. btw

De beoordeling van dit product is 0 van de 5

(0)
Op voorraad

Sujihiki • 260 mm • Populier • SPG2 kern • Japans Hybride handvat • 99 lagen damaststaal • voor zowel links- als rechtshandig gebruik

In 2023 bestaat Ryusen 70 jaar en dit is één van de nieuwe series, die ze aan het begin in van dit jaar introduceren. Niet alleen bijzonder fraai in het uiterlijk, ook de specificaties zijn bijzonder hoog. Zoals Ryusen zelf al aangeeft:" High grade model that pursues brilliant beauty and sharpness". The Oukokuryu, oftewel zwarte draak, is ingezet als absolute toplijn van Ryusen. Het Super Gold 2 wordt ingelegd in een hoog aantal lagen roestvrij staal en dankzij de hand gesmede bewerking, krijgt ieder mes een uniek diepte patroon. Het heft heft bestaat uit gestabiliseerd populieren hout, dat gekleurd wordt in een vacuüm. Dankzij de vele knoesten krijgt het heft een robuust uiterlijk. Het heft is goed bestand tegen water, temperatuur veranderingen en geeft een heel fijn handgevoel.

Kenmerken van de Oukokuryu serie

De Oukokuryue serie heeft net als de Tanganryu serie, het bekende unieke hybride heft: vlakken aan de kropzijde, uitlopend in een rond "o" heft aan de achterzijde. Dit geeft buiten het enorme comfort, ook een uniek handgevoel dat vanaf de eerste snede vertrouwen oproept. Het lemmet is dun, met een krachtig design, dankzij de kiritsuke punt. Het mes is gemakkelijk te sturen en doet precies wat gevraagd wordt. De combinatie van heft, gewicht, balans, het extreem dunne en scherpe snijvlak geven een enorm comfort tijdens het snijden.

Het SPG2 staal wordt na het sinteren, gehard in een zoutbad, wat resulteert in een extra hoge hardheid en ook in een uniforme hardheid: dat wil zeggen dat over het gehele snijvlak de identieke hoge hardheid wordt bereikt van minimaal 62 HRC. Ryusen is heer en meester in de geometrie van het lemmet: dun en vlijmscherp uitgeslepen.

Elwin de Veld over de messen van Ryusen

Toen ik begon met het slijpen van messen, kreeg ik wel eens een speciaal model in handen. Een mes van Ryusen was daar een van. Om exact de kwaliteit van staal te meten, is er geen betere graadmeter dan het daadwerkelijk handmatig slijpen van een mes: Ryusen behoort tot de absolute top in de wereld van koksmessen.

Tot enige tijd geleden maakte Ryusen verschillende modellen voor het gilde in Echizen, maar sinds kort richten ze zich volledig op hun eigen bedrijf. Ryusen heeft veel tijd aan onderzoek besteed op het gebied van fabriceren (smeden, harden, slijpen en afwerken), maar ook feedback gekregen van de professionele eindgebruiker. Hun toewijding, doorzettingsvermogen en het alleen genoegen nemen met het allerbeste, zorgen ervoor dat ieder mes perfect is afgewerkt en voldoet aan de hoogste eisen van een compleet handgemaakt koksmes. Het complete proces van het smeden tot het ontwerp van het doosje wordt door Ryusen in eigen beheer uitgevoerd. Ik ben zeer trots importeur te zijn van Ryusen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen